2012-08-02 23:55:03
Φωτογραφία για Παρανομίες στα ανταλλακτήρια χρυσού βρίσκει το ΣΔΟΕ
Σωρεία παρανομιών και παραβάσεων διαπίστωσαν οι έλεγχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του ΣΔΟΕ στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στους 222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του έτους στις εν λόγω επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 1.633 παραβάσεις σε 148 παραβάτες.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, διότι χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα «αετονύχηδων» στους οποίους καταφεύγουν για να αντλήσουν ρευστότητα λόγω κρίσης.

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε, μάλιστα, να ελεγχθούν οι πηγές από τις οποίες αντλούν ρευστότητα τέτοιου είδους επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν εγκρίνουν δάνεια και συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χρήματα αυτά να αποτελούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και τα κράτος που χάνει πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή.


Ο κ. Σταϊκούρους αναφέρθηκε στην εγκύκλιο διαταγή που απέστειλε το ΣΔΟΕ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις για εντατικούς ελέγχους στα ανταλλακτήρια και ενεχυροδανειστήρια αλλά και στους ελέγχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι οδήγησαν στο σχηματισμό 8 δικογραφιών και πρόσθεσε ότι το εύρος και τα ποσοστά παραβατικότητας επιβάλλουν συνέχιση των ελέγχων στις επιχειρήσεις, υπάρχουσες και νεοϊδρυθείσες του συγκεκριμένου κλάδου.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ