2012-08-02 20:13:04
Φωτογραφία για Μέχρι την Κυριακή κλείνει το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ
Τα ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού του 2012 και περικοπές των δαπανών ύψους 11, 5 δισ. ευρώ της διετίας 2013-2014 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στη συνάντηση απεκάλυψαν πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις με την τρόικα τόσο στο σκέλος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μην προχωρήσει η περικοπή των ειδικών μισθολογίων όσο και για κάποιες περικοπές δαπανών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της διετίας 2013-2014.

Τα ίδια στελέχη αποκάλυψαν πως ένας πρώτος κύκλος συζητήσεων με την τρόικα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το πρωί και εν συνέχεια θα υπάρξει διάλειμμα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε η τρόικα θα ολοκληρώσει τη σύνταξη της εέκθεσης αξιολόγησης,

Όπως διευκρίνισαν στη συνάντηση δεν εξετάστηκε το ζήτημα του ομολόγου των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου και το οποίο κατέχει η ΕΚΤ αλλά ούτε και το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων. Όπως προσέθεσαν συζητήθηκε το θέμα της ύφεσης και αποφασίστηκε να γίνουν μακρό-οικονομικές προβλέψεις.

Θανάσης Κουκάκης
24h
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μιλάει με Λεζέν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μιλάει με Λεζέν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ