2012-08-02 07:17:03
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τους σύρους εξεγερμένους με 25 εκατ. δολάρια
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να διαθέσουν 25 εκατ. δολάρια στους σύρους εξεγερμένους, παρόλο που η βοήθεια... αυτή περιορίζεται σε μη θανάσιμο εξοπλισμό, όπως εξοπλισμό επικοινωνίας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είχε αρχικά ορίσει στα 15 εκατ. δολάρια τα χρήματα που θα δίνονταν ως βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση, όμως πριν λίγο καιρό πρόσθεσε ακόμη 10 εκατ. δολάρια στο ποσό αυτό, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βέντρελ.

«Το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων είναι στην πραγματικότητα το ποσό με το οποίο εργαζόμαστε», δήλωσε ο Βέντρελ.

«Δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχει ήδη δαπανηθεί (…), αλλά το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε χρησιμοποιήσει ήδη εκατομμύρια από αυτά τα 25 εκατ. δολάρια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθώς έρχονται νέα αιτήματα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να προσφέρουν 64 εκατ. δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό, περιλαμβανομένων των συνεισφορών που έχουν κάνει στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και άλλες οργανώσεις αρωγής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ