2012-08-02 05:21:26
Φωτογραφία για Σέρφινγκ στα παγωμένα κύματα της Αρκτικής!
Τα παγωμένα νερά της Αρκτικής δεν είναι και η πρώτη επιλογή για μια μέα στην… παραλία, καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ χαμηλή και... οι ακτές καλύπτονται με χιόνι μέχρι τη μέση. Αλλά για τους ατρόμητους σέρφερ που βλέπετε αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για να πετύχουν τεράστια κύματα!

Αψηφώντας τις «ψυχρές» συνθήκες και τα «κρυστάλλινα» νερά, απολαμβάνουν και με το παραπάνω το σέρφινγκ μέσα στα παγωμένα κύματα, στα ανοικτά των ακτών των νήσων Lofoten στη Νορβηγία.

Οι σέρφερ Dane Gudauskas, Alex Parker and Keith Malloy αν και «σερφάρουν» συνήθως στις χρυσές αμμουδιές της ηλιόλουστης Καλιφόρνια είπαν να κάνουν μια αλλαγή προς τα βόρεια, αλλάζοντας για λίγο το… κλίμα!

Το κρύο είναι… αρκετό και οι σέρφερ οφείλουν να ντυθούν κατάλληλα, για να μην πιάσουν καμιά πνευμονία, αλλά και να ζεσταθούν καλά πριν πέσουν στο νερό. Ειδικά παπούτσια τούς επιτρέπουν να περπατήσουν πάνω στον πάγο των ακτών μέχρι να μπουν στη θάλασσα.


«Πρέπει να καλύψεις το δέρμα σου όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί όπου σε αγγίξει το νερό αισθάνεσαι σαν να πέφτει επάνω σου φωτιά», περιγράφει ο Dane Gudauskas, ένας εκ των τολμηρών σέρφερ.

Μεγάλα, παγωμένα και απειλητική τα κύματα της Αρκτικής μπορεί να δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα στο θεατή και μια περιπετειώδη εμπειρία στους σέρφερ, όμως κρύβουν μέσα τους αρκετούς κινδύνους.

«Οι θερμοκρασίες στο νερό μπορεί να είναι κοντά στην… κατάψυξη, να σε πιάνει πονοκέφαλος εάν πέσει πολύ νερό στο κεφάλι σου, αλλά οι σκηνές από το Βόρειο Σέλας είναι απλώς εκπληκτικές…», συμπληρώνει ο Keith Malloy.

«Γενικά, ήταν μια τρομερή πρόκληση. Μείναμε 10 μέρες περίπου και μπορώ να πω ότι ζήσαμε σκληρές συνθήκες κάθε στιγμή. Και μέσα στο νερό και έξω. Όμως άξιζε τον κόπο. Αξέχαστη εμπειρία…», ολοκληρώνει ο Alex Parker.
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ