2012-08-01 19:02:07
Φωτογραφία για Ανοίγει ξανά ο φάκελος κατασκευής πίστας Formoula 1
Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formoula 1 φαίνεται πως δεν εγκαταλείπεται και ο σχετικός φάκελος ανοίγει ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά η Κρήτη είναι παντελώς απούσα. Η Κρήτη που προσπάθησε στο παρελθόν να μπει... σφήνα στις υποψήφιες πόλεις για την κατασκευή πίστας αγώνων ταχύτητας στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα σε περιοχή στις Κάτω Γούβες, είναι πλέον εκτός "παιχνιδιού" (ήταν άραγε ποτέ;) και στο προσκήνιο έρχεται η Δραπετσώνα.

Για το θέμα μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας πως σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Συνεχίζοντας είπε: Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.


Η δήλωση πάντως πέρα από ευγενείς προθέσεις δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στο τιτάνιο εγχείρημα της ελληνικής Dielpis που έχει βρεθεί στη δίνη της κρίσης. Το έργο εξαρτάται απόλυτα από το κράτος και παρά τις προσπάθειες του εμπνευστή του, Θανάση Παπαθεοδώρου και του δημάρχου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, για την εξασφάλιση διοργάνωσης αγώνων της Formula 1 το ελληνικό κράτος θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και πριν αρχίσει η συζήτηση για την ανάθεση αγώνων της Formula1 από τον κ. Ecclestone, θα πρέπει η πίστα να είναι έτοιμη. Μέχρι να υπάρξουν δηλώσεις επί αυτών, εμείς θα μένουμε να συντηρούμε τις ελπίδες με δηλώσεις που απλά κρατούν το όνειρο σε ζωή prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ