2012-08-01 16:09:20
Φωτογραφία για Το 2013 θα απαγορευτεί το διπλό DRS
Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το σύστημα στο DRS της Mercedes AMG Petronas.

Η λειτουργία; Απλή Όταν μετακινείται το πτερύγιο της πίσω αεροτομής αποκαλύπτονται δύο οπές στο πλάι, μέσα από τις οποίες ο αέρας που περνά κατευθύνεται προς την εμπρός αεροτομή, μειώνοντας συνολικά την οπισθέλκουσα του μονοθεσίου. Η νομιμότητα του συστήματος αυτού αμφισβητήθηκε πολύ έντονα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά η FIA στο GP Κίνας έκρινε οριστικά ότι είναι νόμιμο.

Η ομάδα που είχε τις περισσότερες ενστάσεις για το διπλό DRS της Mercedes ήταν η Lotus, η οποία τελικά αποφάσισε να εξελίξει τη δική της εκδοχή του συστήματος, την οποία είναι πιθανό να δούμε στο επόμενο GP στο Spa.

Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό Αutosport, στην τελευταία συνεδρίαση του Technical Working Group (TWD) συζητήθηκε το θέμα του διπλού DRS και αποφασίστηκε ότι στους τεχνικούς κανονισμούς του 2013 θα υπάρξει σχετικός κανονισμός που θα απαγορεύει τη χρήση του διπλού DRS. Φυσικά η Mercedes  δεν συμφώνησε σε αυτό, καθώς έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στο σύστημα, το οποίο οι άλλοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να εξερευνούν

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ