2012-08-01 15:24:11
Φωτογραφία για Νέος πρόεδρος της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος
Νέος πρόεδρος της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος ο Ανδρέας Δημητρέλος, παραιτήθηκε ο Κασνακίδης.

Μετά από τεσσεράμισι ώρες, πολλές εντάσεις, που παραλίγο να φτάσουν και σε χειροδικίες, αλληλοκατηγορίες κι άλλα ευτράπελα, η Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε.

Στη διοίκηση έχουμε αλλαγές με τον Θωμά Μαύρο να αναλαμβάνει την προεδρία της ΑΕΚ, τον Ανδρέα Δημητρέλο να γίνεται διευθύνων σύμβουλος (ο οποίος ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για όλα μιας και η υπογραφή του δεσμεύτηκε) και τον Μάκη Κασνακίδη να αποχωρήσει από το ΔΣ της ΑΕΚ.

Νωρίτερα στην αίθουσα των Σπάτων επικράτησε ένας μικρός πανικός, καθώς περισσότερα από 80 άτομα δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τίποτα.

Τελικά κατά τις 2 το μεσημέρι ο θωμάς Μαύρος ζήτησε χρόνο για να σκεφτεί τις προτάσεις των μετόχων και μικρομετόχων, άλλα τρεις φορές την απόφαση του, με το γνωστό αποτέλεσμα που περιγράψαμε πιο πάνω.


"Να μείνουμε ενωμένοι στα δύσκολα να βοηθήσουμε την ομάδα και σε 30 μέρες να φύγουμε. Ακόμα και με πιτσιρίκια θα προχωρήσουμε", ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα που έκλεισε την Γενική Συνέλευση.

Το χρονικό της συνέλευσης

14:45: Τελικά μετά από αλλαγές των αλλαγών, έχουμε: Διευθύνων σύμβουλος ο Δημητρέλος, πρόεδρος ο Μαύρος, αποχώρησε ο Κασνακίδης σε 22 μέρες θα γίνει νέα ΓΣ και οι μέτοχοι δεσμεύονται πως θα αφήσουν τον Θωμά Μαύρο να κάνει τη δική του διοίκηση.

"Να μείνουμε ενωμένοι στα δύσκολα να βοηθήσουμε την ομάδα και σε 30 μέρες να φύγουμε. Ακόμα και με πιτσιρίκια θα προχωρήσουμε", δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος.

14:20: Παραμένει η διοίκηση Δημητρέλου και σε 30 μέρες γίνεται νέα ΓΣ για να αναλάβει ο Μαύρος.

14:18: Αρνητικός ο Δημητρέλος που ζήτησε ένα μήνα με δικό σου συμβούλιο

14:07: Μάνατζμεντ και πρόεδρος ο Θωμάς Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος  και αναπληρωτής ο Δημητρέλος, ένα μέλος των supporters, κι ένα από τον Παππά και τα υπόλοιπα μέλη από την ομάδα Μαύρου, η πρόταση του Θωμά.

14:00 Ο Θωμάς Μαύρος ζήτησε δέκα λεπτά για να αποφασίσει τι θα κάνει.

13:50: Ο Θωμάς Μαύρος άλλαξε γνώμη και τόνισε πως θα μπει σε 15 μέρες κι όχι σε 40, για να προχωρήσει ο προγραμματισμός.

13:40: "Αφήνω τον Ανδρέα να συνεχίσει", είπε ο Μάυρος, ενώ ο Κασνακίδης τόνισε: "Μόλις μίλησα με τον Θωμά. Κάνουμε αύξηση 2.5 εκ. ευρώ για τις επόμενες 40 μέρες και μετά θα κάνουμε νέα Γ.Σ. Μόνο ένα θέμα για τη νέα Γ.Σ.".

13:22: Σχεδόν όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί αποχώρησαν.

13:10: "Πριν οκτώ μέρες είδαμε ως Ερασιτεχνική τον Μαύρο. Είπαμε ότι το 0.30 είναι μικρό ποσό για μετοχή. Συμφωνήσαμε για ένα ευρώ. Του είπαμε να προσέχει τους γύρω του. Το θέμα δεν είναι να κυνηγήσουμε τα παλιά. Κάποιοι έχουν προσωπικά με κάποιους από εδώ. Προχτές κάναμε τρεις προτάσεις στον Μαύρο. Του είπαμε να γίνει πρόεδρος με τρία μέλη.

Μας είπε για εμένα τελειώσατε. Μας είπε ο κόσμος με εσάς δεν βάζει και θα φύγω. Να μαζέψει τα λεφτά ο κόσμος, μας είπε δεν θέλω τίποτα στο όνομα μου, ούτε μετοχές. Η θέση μας είναι Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να περάσει η ΑΕΚ στον κόσμο. Η Ερασιτεχνική θα απέχει από την ψηφοφορία του ΔΣ γιατί δεν υπάρχει ενότητα. Εμείς θέλουμε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου".

13:06: "Πήγαμε παλιά στο μαγαζί του Θωμά και δεν ήθελε να μπει τότε. Η σκέψη του ήταν να μαζέψει χρήματα από τις αιτήσεις. Μετά έλεγε για 6-7 εκ. ευρώ Ήταν συγκεκριμένος τότε. Μετά τον πίεζαν ο Δημητρέλος και ο Ηλιόπουλος να μπουν άμεσα. Του είπα να προαναγγείλει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για να μπουν τα χρήματα. Μου είπε μπαίνω αλλά δεν θέλω να γίνω πρόεδρος.

Εδώ είναι και ας με διαψεύσει. Ο Μαύρος ζητά λεφτά από διαρκείας και δηλώσεις συμμετοχής. Ούτε καν δηλώσεις δεν έκανε. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ απογοητευμένος και έχει οικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα στην ΑΕΚ, αλλά σε όλες τις ομάδες", είπε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Παπαδημητρίου.

12:54: "Τα λεφτά των Supporters τα δώσαμε στην ΠΑΕ. Να ρωτήστε την ΠΑΕ που πήγαν κι όχι εμένα, δεν κάνω εγώ το κουμάντο", είπε ο Κασνακίδης.

12:49: Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη και υπάρχει μεγάλη ένταση.

12:40: "Σήμερα δεν με έχει εξουσιοδοτήσει ο κ. Νοτιάς, ο οποίος ποτέ δεν ήθελε να κάνει κουμάντο και δεν το βλέπετε", είπε ο κ. Σίμος.

12:37: "Οι μετοχές του Παππά πέρασαν προσωρινά σε 14 φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια στους Supporters", τόνισε ο πρόεδρος των Supporters.

12:30 "Θα συνεδριάσουμε στις 30/8 σαν Supporters για να μεταφέρουμε το 37% των μετοχών που διαθέτουμε, σε όποιο σχήμα βγει. Στην προκειμένη περίπτωση του Θωμά Μαύρου".

12:20: "Οι Supporters είναι 1000 άτομα, ιδρυθήκαμε επί Ντέμη και βοηθούσαμε την ΑΕΚ χωρίς να  φαινόμαστε. Πέρσι είδαμε ότι δεν έβαζαν οι παλιοί μέτοχοι κι έτσι βγήκαμε μπροστά. Πέρυσι πήγαμε στον Θωμά Μαύρο και του είπαμε να μπει πρόεδρος, όμως ο ίδιος αρνήθηκε για δικούς του λόγους", είπε ο Κασνακίδης και συνέχισε:

"Κάναμε λοιπόν ότι και ο Μαύρος, αλλά δεν είμαστε ο Θωμά Μαύρος και δεν είχαμε την απαραίτητη βοήθεια. Τώρα ζητάμε να μείνει η ΑΕΚ στην κατηγορία και στη συνέχεια να αλλάξουν τα πράγματα. Προέχει η αδειοδότηση".

12:17: Εκπρόσωπος των οργανωμένων τόνισε πως μία αλλαγή στο ΔΣ τώρα δεν θα βοηθήσει και άφησε αιχμές κατά του Θωμά Μαύρου, λέγοντας πως ένας καλός παίκτης δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει και καλός πρόεδρος, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ντέμη Νικολαιδη.

12:09: Πλέον η ΓΣ έχει μετατραπεί σε αίθουσα με αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μικρομετόχων, των μελών του ΔΣ και άλλων. Καμία κουβέντα για την ουσία.

12:05: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια στην αίθουσα της ΓΣ, όμως οι πιο ψύχραιμοι ηρέμησαν αμέσως την κατάσταση.

12:00: Χαμός στα Σπάτα. Οπαδός είπε στον Βούρο: "Τι θες εδώ; Ακόμα περιμένουμε για το γήπεδο". "Τι λες, εγώ έδωσα πριν ένα μήνα φάκελο στον Δημητρέλο", απάντησε ο Βούρος. "Εμένα μου έδωσες φάκελο; Ψέματα", απάντησε ο Δημητρέλος. "Σε έφερα σε επαφή με Κινέζο", του είπε ο πρώτος. Ο Κασνακίδης είπε ψεύτη τον Βούρο. Ο Βούρος είπε ότι Δημητρέλος έδωσε τον φάκελο στον Αδαμίδη και κάπου εκεί ξέσπασε ο χαμός στην αίθουσα.

11:51: Ο Θωμάς Μαύρος σηκώθηκε να μιλήσει και χειροκροτήθηκε από όλη την αίθουσα.

11:48 "Από που κι ως που ο πρόεδρος ψήφισε τον Γιάννη Μώραλη; Ποιος ενέκρινε την απόφαση;", ρώτησε ο κ. Σταθάκος, μικρομέτοχος και πρόεδρος των ανεξάρτητων φίλων της ΑΕΚ.

11:45: Ο Μιχάλης Τροχανάς δήλωσε πως από τα 2.5 εκ. ευρώ που χρειάζεται η ΑΕΚ, εκείνος βάζει 2.500 ευρώ.

11:38: Πρέπει να πούμε πως ο κ. Λαγόπουλος τα έβαλε και με τον Θωμά Μαύρο. για το γεγονός πως μπήκε μπροστά και δεν κατάφερε να φέρει πολλά διαρκείας.

11:35: Ο κ. Λαγόπουλος αφού δημιούργησε ένταση με την τοποθέτηση του, αποχώρησε από τη συνέλευση.

11:30: "Πολλά ακούω, αλλά από λεφτά τίποτα. Το θέμα είναι να βρούμε χρήματα", είπε ο κ. Λαγόπουλος και κάπου εκεί υπήρξε ένταση με τον Μιχάλη Τροχανά.

11:29: Δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα. Οι συζητήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής πάντα.

11:20: Οι προτάσεις πέφτουν βροχή, όμως οι εντάσεις παραμένουν μεγάλες

11:03: "Προτείνουμε σε όλους τους μετόχους να καταθέσουν τις μετοχές για έξι μήνες σε τράπεζα και να δ΄ψσουν την ανέγκλητη εντολή και δυνατότητα στον Θωμά Μαύρο να εκλέξει δικό του ΔΣ και η εξουσία της ΠΑΕ να πάρει ο κόσμος". είπε ο κ. Χήνας.

10:58: "Εδώ είμαστε για να βρούμε τα 2.5 εκ. ευρώ που χρειάζονται άμεσα. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα", είπε ο Μιχάλης Τροχανάς.

10:55: Οι μικρομέτοχοι προτείνουν νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 0.30 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά αύξηση 20 εκ. ευρώ.

10:52: Υπάρχει μεγάλη ένταση στην Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ με τους τόνους να ανεβαίνουν σε όλη τη διάρκεια.

10:42: "Τα χρέη το 2004 με την υπαγωγή στο άρθρο 44 ήταν 28 εκ. ευρώ. Τώρα είναι 38 εκ. ευρώ. Ζητάμε οι μικρομέτοχοι οι κ. Παππάς, Νοτιάς να βάλουν τη διαφορά και να φύγουν", είπε ο κ. Βουδούρης εκ μέρους των μικρομετόχων.

10:40: "Χρειαζόμαστε λεφτά για τη φορολογική ενημερότητα και τους διακανονισμούς", είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος που ξεκίνησε την ομιλία του. Στη συνέχεια τόνισε πως μόνο του πήρε την απόφαση να ψηφίσει τον κ. Μώραλη για την προεδρία της Superleague.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ