2012-08-01 13:26:03
Φωτογραφία για Ολοκληρώνεται η περιοδεία του Ρόμνεϊ στο εξωτερικό
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Πολωνία, με την οποία κλείνει η εξαήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό. Η περιοδεία επισκιάστηκε από τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσαν πολλά από τα σχόλιά του Αρνητικά σχόλια προκάλεσε επίσης η συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου του, Ρικ Γκόρκα, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που έκαναν ερωτήσεις στον υποψήφιο σχετικά με τις «γκάφες» που έκανε στο ταξίδι του.

Η περιοδεία του Ρόμνεϊ στη Βρετανία, το Ισραήλ και την Πολωνία είχε στόχο να δώσει ώθηση στο διεθνές προφίλ του. Ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν από τον πρώτο του σταθμό, στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σε συνέντευξή του εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την ετοιμότητα του Λονδίνου να φιλοξενήσει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, προκαλώντας την ενόχληση ΜΜΕ και πολιτικών.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων καθώς χαρακτήρισε την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παρόλο που η γραμμή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι ότι το καθεστώς της πόλης αποτελεί το αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.


Παράλληλα, κατηγορήθηκε για ρατσισμό, μετά τη δήλωσή του ενώπιον εβραϊκού ακροατηρίου δωρητών ότι πολιτισμικές διαφορές εξηγούν για ποιο λόγο η ισραηλινή οικονομία είναι πολύ πιο ισχυρή από την παλαιστινιακή.

Στην Πολωνία, ο Ρόμνεϊ συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της χώρας και πρώην ηγέτη του συνδικαλιστικού κινήματος «Αλληλεγγύη» Λεχ Βαλέσα. Ο Αμερικανός πολιτικός επαίνεσε το κίνημα, ωστόσο η «Αλληλεγγύη» κράτησε αποστάσεις από το Ρόμνεϊ, ισχυριζόμενη ότι έχει τηρήσει επιθετική στάση έναντι των συνδικάτων στις ΗΠΑ.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ