2012-08-01 12:48:03
Φωτογραφία για Ενας γάμος και... τρεις απαγωγές
Δύο Ρώσοι διέφυγαν από τους ομοεθνείς απαγωγείς τους και βρήκαν βοήθεια στους καλεσμένους ενός γάμου που λάμβανε χώρα σε ξωκλήσι στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Συνελήφθησαν οι τρεις απαγωγείς

Πατέρας και γιος εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως τους φύλαγε μόνο ένας απαγωγέας και κατάφεραν να δραπετεύσουν

Ενας γάμος οδήγησε στην εξιχνίαση... απαγωγής. Θύματα μελών αδίστακτων Ρώσων κακοποιών έπεσαν τα μέλη οικογένειας επιχειρηματία-ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας από τη Ρωσία, που έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική. Πατέρας, μητέρα και γιος απήχθησαν από τρεις Ρώσους, που ζητούσαν 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους αφήσουν ελεύθερους. Ο πατέρας και ο γιος κατάφεραν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς και να σπεύσουν σε ξωκλήσι στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου γινόταν γάμος και ζήτησαν βοήθεια από τους καλεσμένους.

Η απαγωγή σχεδιάστηκε πριν από καιρό στη Ρωσία από 41χρονο, που θεωρείται «εγκέφαλος» της σπείρας των κακοποιών, ο οποίος ήταν γνωστός της οικογένειας των θυμάτων
. Οταν η 43χρονη μητέρα του είπε πως αυτό το διάστημα θα βρισκόταν στη Χαλκιδική, εκείνος οργάνωσε την επιχείρηση και ήρθε μαζί με τους δύο συνεργούς του, ενώ συνήθιζε να επισκέπτεται το πολυτελές ξενοδοχείο, στην Ποτίδαια, στο οποίο έμεναν η 43χρονη με τον 17χρονο γιο της. Την περασμένη Παρασκευή ήρθε και ο 51χρονος πατέρας της οικογένειας και ο δράστης προθυμοποιήθηκε να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Αντί για εκεί όμως, τον οδήγησε σε ένα σπίτι στη Νέα Σκιώνη και αφού του έριξαν υπνωτικό στον καφέ του, στη συνέχεια του έκαναν υπνωτική ένεση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο «εγκέφαλος» της απαγωγής έπεισε τη 43χρονη και τον 17χρονο γιο της να τον ακολουθήσουν στο σπίτι, όπου ήταν και ο 51χρονος, και εκεί τους προσέφερε χυμό με υπνωτικό και τους έκανε την ίδια ένεση, που τους κοίμισε.

Οταν την επόμενη μέρα τα μέλη της οικογένειας ξύπνησαν, ο 41χρονος, ο 37χρονος που είχε νοικιάσει το σπίτι και ένας 35χρονος από το Καζακστάν που είχε αναλάβει τη φρούρησή τους, τους ενημέρωσαν για την απαγωγή. Ζήτησαν από τον επιχειρηματία ως λύτρα 5.000.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους, ενώ τους είχαν ήδη αφαιρέσει 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ είχε μείνει στο σπίτι μόνο ο 35χρονος για να προσέχει τα θύματα της απαγωγής, ο επιχειρηματίας άνοιξε ένα παράθυρο και κινήθηκε να φύγει. Ο 35χρονος τον ακολούθησε και το θύμα με τη βοήθεια του γιου του, του επιτέθηκαν και τον εξουδετέρωσαν. Ο απαγωγέας διέφυγε και τα θύματα έτρεξαν σε παρακείμενο ξωκλήσι, όπου γινόταν ένας γάμος, και ζήτησαν βοήθεια. Καλεσμένοι του γάμου ειδοποίησαν την αστυνομία που συνέλαβε διαδοχικά τους τρεις δράστες.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας βρήκε στο γκισέ όπου εργαζόταν, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ένα τσαντάκι με διάφορα προσωπικά αντικείμενα (διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.λπ.) και 100.000 ρούβλια (περίπου 2.500 ευρώ), που όπως αποδείχτηκε ανήκουν στον Ρώσο επιχειρηματία που απήχθη.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών ουσιών σε υγρή και στερεή (χάπια) μορφή, τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση, καθώς όλες οι συσκευασίες είχαν πληροφορίες στη ρωσική γλώσσα.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ