2012-07-31 22:48:50
Φωτογραφία για ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, τοποθετείται σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή του Γκύζη τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ) και κάνει λόγο για έξι συλλήψεις.

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Την 01.20΄ ώρα σήμερα (31-7-2012) ομάδα τριάντα (30) περίπου οπαδών ομάδας, που επέβαιναν σε δίκυκλα, μετέβησαν στην Πλατεία του Γκύζη προκειμένου να επιτεθούν σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας, ως «αντίποινα» για περιστατικό που συνέβη την 29-7-2012 στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Στο σημείο ανέμεναν περί τα σαράντα (40) άτομα, οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα να συμπλακούν μεταξύ τους, με χρήση αυτοσχέδιων ξύλινων και μεταλλικών ροπάλων, φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εναντίον των οποίων, ομάδα από τα ανωτέρω άτομα επιτέθηκε, εκτοξεύοντας πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε τρία (3) υπηρεσιακά οχήματα.


Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν τέσσερα (4) άτομα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο. Δύο από τους τραυματίες με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 25, 30 και 31 ετών και δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 και 27 ετών κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή. Ο 24χρονος κατηγορείται επιπλέον για διακεκριμένες φθορές, απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τις παραπάνω πράξεις καθώς και για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκρηξης και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, εκρηκτικών υλών και φωτοβολίδων τυγχάνουν και άλλα άτομα τα οποία διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, αποτελούμενες από πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υγρό, στη μία από τις οποίες είχε προσαρμοσθεί με κολλητική ταινία κροτίδα.

Δύο (2) φωτοβολίδες χειρός.

Δύο (2) κροτίδες.

Μία (1) ψαλίδα-κόφτης.

Έξι (6) σιδερολοστοί.

Πέντε (5) ξύλινα ρόπαλα.

Ένα (1) φτυάρι.

Ένα (1) σιδερένιο μικρό φτυάρι τζακιού.

Ένας (1) πλαστικός προστατευτικός θώρακας.

Μία (1) μεταλλική κυλινδρική ράβδος (κλομπ).

Δύο (2) πυροσβεστήρες.

Τέσσερα (4) κράνη.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής .

Τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι δύο (2) άλλοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ