2012-07-31 17:12:03
Φωτογραφία για Η επανάληψις είναι η μήτηρ της μάθησης
Γράφει ο Ιωάννης Δέμος

Επανάληψη συνιστά ο νέος γύρος δηλώσεων περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και περί των καταστροφικών συνεπειών για την Ελλάδα και πλέον γνωρίζουμε το ότι αμέσως μετά πρέπει να αναμένουμε νέα επαχθή μέτρα.

Ήδη η Ελληνική Τρόικα ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ, αναλίσκεται στο πως θα μας «σερβίρει» τα νέα επαχθή μέτρα με κορνίζα διαπραγμάτευσης, ώστε η μεν ΔΗΜ.ΑΡ να μην καταλήξει Λ.Α.Ο.Σ., η δε ηγεσία του Π.Α.Σο.Κ. να αποφύγει καταλυτικούς εσωκομματικούς τριγμούς ,αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς να διατηρήσει την Αρχηγία και την κομματική συνοχή, υπό το άγρυπνο βλέμμα της «επικίνδυνα» σιωπηλής Ντόρας Μπακογιάννη.

Γενικά υπάρχει μία σιωπή από πλευράς πολιτικού συστήματος, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  αλλά και φίμωση φωνών η/και απαγόρευση προβολής όσων τολμούν να εκφράσουν αντίθετη άποψη.

Το εκνευριστικό είναι ότι πρωταγωνιστές στις προσβολές κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών είναι οι …»φίλοι μας» Γερμανοί (όχι όλοι), οι οποίοι έχουν ποικιλοτρόπως ωφεληθεί από την κρίση, ή κατά τον Ρίτσαρντ Κου του οίκου αξιολόγησης Nomura, «Η κρίση στην ευρωζώνη ξεκίνησε για να σωθεί η Γερμανία».


Η εκκωφαντική σιωπή των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας είναι απογοητευτική!

Αντίθετα, το 1946 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Τσαλδάρης διατύπωνε «την βαθυτάτην απογοήτευσιν και αηδίαν του ελ­ληνικού λαού δια την κακοµεταχείρισιν της Ελλά­δος υπό των συµµάχων της» (Από την 1η σελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή», φύλο της 5.10.1946, συντάκτης Κ. Ζαφειρόπουλος).

Οδεύοντας σε μία επανάληψη ραγιαδίστικης οσφυοκαμψίας εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, οι Έλληνες πολίτες είναι στα πρόθυρα να διατυπώσουν για ακόμη μία φορά «την βαθύτατη απογοήτευσιν και αηδίαν τους δια την κακοµεταχείρισιν της Ελλά­δος υπό των πολιτικών της.» με όποια επανάληψη έκφρασης της αγανάκτησης και αν συνεπάγεται αυτό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ