2012-07-31 11:02:05
Φωτογραφία για Αντιμνημονιακό μέτωπο στήνουν οι συντεχνίες του Δημοσίου στη Κύπρο
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση, συνέχεια στη σύγκρουση κυβέρνησης - Ορφανίδη και ένα συνδικαλιστικό κίνημα που ετοιμάζει αντιμνημονιακές κινήσεις, είναι... τα όσα χαρακτηρίζουν το σκηνικό στην Κύπρο, αμέσως μετά την αποχώρηση της Τρόικας. Σήμερα Τρίτη, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥΔΥ, θα γίνει συνάντηση των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων στον κρατικό τομέα (εκπαιδευτικές, Αστυνομίας, στρατού) και της ΕΤΥΚ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση και η πρώτη ανάγνωση των μηνυμάτων της Τρόικας κατά τις επαφές που είχε το συνδικαλιστικό κίνημα με το κλιμάκιο, εν αναμονή της επικείμενης καθόδου της τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΡΙΚ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του γενικού διευθυντή της ΟΕΒ, Μιχάλη Πήλικου, επικρίνοντάς τον πως συμπεριφέρεται ως «αρχικυβερνήτης της Κύπρου».

«Θα ήταν καλό», είπε, «εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε θυσίες να σιωπούν».

Ο κ. Χατζηπέτρου, για πολλοστή φορά, δακτυλόδειξε τις τράπεζες ως υπεύθυνες για τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας.

Στον αντίποδα των δηλώσεων του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Πήλικος επανέλαβε την πάγια θέση της ΟΕΒ, ότι δηλαδή «δεν μπορεί να συνεχίσει η καταβολή των υπερβολικών ωφελημάτων στο δημόσιο», προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ