2012-07-31 03:10:03
Φωτογραφία για Τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα
Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε το καλοκαίρι προκειμένου να σας βοηθήσουν να μαυρίσετε! Αν είστε από τις γυναίκες που επιμένουν στην παραδοσιακή μέθοδο μαυρίσματος – ηλιοθεραπεία, έχουμε και για εσάς μερικές συμβουλές για να εκτεθείτε λιγότερο στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και να αποκτήσετε πιο γρήγορα ένα υπέροχο μαύρισμα καθώς και να ενισχύσετε εσωτερικά την προστασία του δέρματος. Όπως γνωρίζετε το δέρμα μας προστατεύεται από τον ήλιο παράγοντας μελανίνη, οι παρακάτω τροφές ενισχύουν αυτή τη φυσική λειτουργία, χωρίς όμως να ακυρώνουν την χρήση του αντηλιακού.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, προβιταμίνη Α ή βήτα καροτίνη που αυξάνουν την παραγωγή της μελανίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τέτοιες τροφές είναι το καρπούζι, το πεπόνι, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα καρότα, τα σπανάκι, τα αυγά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο.

Η τυροσίνη και το ασβέστιο επίσης αυξάνουν την παραγωγή της μελανίνης και βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, στα ψάρια, στα αμύγδαλα, στα προϊόντα ολικής άλεσης και στο μπρόκολο.

Η βιταμίνη Ε, μια εξαιρετική βιταμίνη, που αυξάνει την παραγωγή της μελανίνης και παράλληλα θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και την πρόωρη γήρανση. Καταναλώστε καθημερινά τροφές όπως ντομάτες, αβοκάντο, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ