2012-07-30 21:43:02
Φωτογραφία για Αδειάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας - 30 μεταθέσεις στα σύνορα
Με απόφασή του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητά από 30 αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Πρέβεζας να βρίσκονται... στις 2 Αυγούστου στον Έβρο.

Η απόφαση αυτή έπεσε σαν κεραυνός την στιγμή μάλιστα που το πρόβλημα σε έμψυχο δυναμικό στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας είναι τεράστιο.

Οι μεταθέσεις και η παραμονή στον Έβρο των 30 αστυφυλάκων, οι οποίοι θα προέρχονται από το τμήμα δίωξης λαθρομεταναστών για 2 μήνες, δημιουργεί τόσο υπηρεσιακό όσο και κοινωνικό πρόβλημα.

Υπηρεσιακό γιατί το τμήμα την στιγμή που απαρτίζεται από 45 άτομα εντούτοις οι περισσότεροι από αυτούς είναι αποσπασμένοι σε άλλα τμήματα προκειμένου να καλύψουν σημαντικά κενά και ανάγκες, έτσι ώστε να υπάρχει άριστο αποτέλεσμα αστυνόμευσης. Πράγμα που έως τώρα, αν και με δυσκολίες ελλείψει προσωπικού, έχει επιτευχθεί.

Είναι προφανές ότι με την μεταφορά τους στον Έβρο η τοπική αστυνομία θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα, αφού τα περιστατικά λαθρομετανάστευσης στην περιοχή αυξάνονται αλλά και η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση.


Έντονο κοινωνικό πρόβλημα επίσης παρουσιάζεται με αυτήν την απόφαση αφού αστυνομικοί οικογενειάρχες θα είναι αναγκασμένοι να αφήσουν μέσα σε 3 μέρες τα σπίτια και τις οικογένειές τους και να μεταβούν στον Έβρο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, χωρίς μάλιστα μια αξιόλογη οικονομική ενίσχυση.

Σε επικοινωνία που είχε το pamepreveza.gr με τον κ. Παύλο Ντούλια πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας ανέφερε χαρακτηριστικά "Η απόφαση αυτή θυμίζει επιστράτευση. Παραλογισμός δίχως κοινωνική ευαισθησία", ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση των συναδέλφων του που είναι αναγκασμένοι να ξεσηκωθούν από τα σπίτια τους αφήνοντας πίσω τους την οικογένειά τους και ανήλικα παιδιά.

Την έντονη διαμαρτυρία τους θα εκφράσουν αύριο Τρίτη οι αστυνομικοί της Πρέβεζας στην απόφαση αυτή του υπουργείου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Πρέβεζας στις 10 το πρωί.

pamepreveza.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ