2012-07-30 19:09:21
Φωτογραφία για ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (VIDEO)
 Ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας και παραμένει άγνωστο αν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα καταλήξουν σήμερα στο τελικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2013-2014 ή εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες και νέα συνάντηση κορυφής. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι παρών και ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου αν χρειαστεί να απαντήσεις στις όποιες διευκρινίσεις ζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Πάντως σε συμφωνία για τη στάση που θα τηρήσουν στην απογευματινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία θα εξεταστούν όλα τα αγκάθια που αφορούν το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, κατέληξαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης που συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα εισηγηθούν εφαρμογή του προγράμματος σε δύο φάσεις.


Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014 - 2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.

Επίσης, κατέληξαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016, το οποίο θα πρέπει να τεθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι φέρονται να έχουν καταλήξει στα περισσότερα μέτρα και «αγκάθι» φαίνεται ότι αποτελούν η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη και οι νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου και τις συντάξεις.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ