2012-07-29 21:00:36
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Ανούσιες συζητήσεις για επιμήκυνση
Ο Σόιμπλε εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε πρόταση επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος , ενώ ο Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει ότι πλέον δεν φοβάται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στην «Die Welt», ο Γερμανός υπουργός. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί αρκετά και επιρρίπτει ευθύνες στις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών μαχών και την μακρά περίοδο ακυβερνησίας. Επιπλέον, χαρακτηρίζει "ανούσιες" στην παρούσα φάση τις συζητήσεις για επιμήκυνση ή επιπλέον χρηματοδότηση το Βερολίνο.

"Το πρόβλημα με το πρόγραμμα προσαρμογής δεν προέκυψε επειδή έχει λάθη, αλλά επειδή εφαρμόζεται ανεπαρκώς… δεν βοηθά τώρα να συζητούμε για περισσότερα χρήματα ή για περισσότερο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, ενώ επιτίθεται σε όσους, εντός και εκτός Γερμανίας, διακινούν σενάρια για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Αντίθετα ο Φίλιπ Ρέσλερ επανήλθε και σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα κληθεί να αποφασίσει για την παραμονή της στο ευρώ, προσθέτοντας ότι «η έξοδός της από την Ευρωζώνη έχει πάψει να τρομάζει πολλούς ειδικούς, το FDP και εμένα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ