2012-07-28 18:32:20
Φωτογραφία για Εκτροχιασμένη (ήδη) η συγκυβέρνηση...!!!
"Αποτελέσματα, αποτελέσματα, αποτελέσματα" ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο από τον πρωθυπουργό, με τη βεβαιότητα, όπως είπε, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του δεύτερου Μνημονίου.

Βεβαίως, ο Μπαρόζο δεν αγνοεί την κοινωνική ισοπέδωση και τον ακρωτηριασμό που έχει επέλθει στη χώρα μας με τα Μνημόνια και τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις. Ως βασικό μέλος όμως της συμμορίας των δανειστών, απαιτεί πιστή υλοποίηση των δεσμεύσεων, γιατί στην Ευρωζώνη κυριαρχεί ακόμη η ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή της Μέρκελ. Όμως ο Μπαρόζο και η ντόπια τρόικα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο εκτροχιασμός της χώρας λόγω των Μνημονίων γίνεται με λογική συνέχεια και εκτροχιασμό από την κοινωνία και για τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Οι δυσκολίες παραδοχής των νέων σφαγιαστικών μέτρων προκαλούν τριβές επικοινωνιακού τύπου στην τρόικα εσωτερικού, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν τη διόγκωση της κοινωνικής αγανάκτησης και καταδίκης. Αν "ακούνε", έστω και στρεβλά, τις αγωνιώδεις συζητήσεις του κόσμου, αν μαθαίνουν έστω και λίγα απ' όσα καταγγέλλουν και διεκδικούν οι συμπολίτες μας, τότε ίσως αντιληφθούν ότι ο εκτροχιασμός της συγκυβέρνησής τους είναι ήδη μπροστά τους.


Γράφαμε για την τεράστια απόκλιση προεκλογικών εξαγγελιών και κυβερνητικών λόγων, σημειώναμε την ταχύτητα καταρράκωσης της όποιας αξιοπιστίας της, τη μεγάλη απόκλισή της από τις ανάγκες του λαού. Αν είδαν και τη χθεσινή δημοσκόπηση, ίσως μπορέσουν να "προβληματιστούν", γιατί τόσο γρήγορα ποσοστό 61% των πολιτών θεωρεί "ασυνεπή την κυβέρνηση", ενώ στο... 77% φτάνει το ποσοστό όσων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση.

Παρ' ότι το συγκυβερνητικό τρίο προσπαθεί να παραπλανήσει ή να συγκαλύψει το γεγονός ότι παίρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως φάνηκε στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 81% (!) θεωρεί βέβαια τα νέα μέτρα που θα μειώσουν -διάβαζε καλύτερα: τσακίσουν- μισθούς και συντάξεις. Ο όψιμα μνημονιακός Σαμαράς, σήμερα επιτέλους μνημονιακός πρωθυπουργός, μαζί με τον ψημένο στην παρακολούθηση της τρόικας Βενιζέλο και τον εντατικά εκπαιδευόμενο μνημονιακά Φ. Κουβέλη, μπορούν να μετρήσουν την "πολιτική" τους και στην απάντηση όσων είπαν στη δημοσκόπηση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 64%. Τέτοιοι δείκτες έρχονται να ακουμπήσουν στα σκληρά δεδομένα της μνημονιακής πραγματικότητας, που ταλανίζουν την κοινωνία μας, αλλά και ευρύτερα τον Νότο, την Ευρώπη.

Οι καταστρεπτικές μνημονιακές επαναληπτικές δόσεις καθιστούν υπόλογους απέναντι στον λαό όσους τις εφαρμόσουν και τις προωθούν αδιόρθωτα, προσαρμοσμένοι στις ευρωνεοφιλελεύθερες παραγγελιές Πηγή / Η ΑΥΓΗ 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ