2012-07-28 15:21:13
Φωτογραφία για Απάτη για να εισπράξουν μαϊμού επιδόματα ανεργίας
Μια καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας θα εισέπρατταν επιδόματα ανεργίας- μαϊμού είχε στήσει ένα κύκλωμα στο οποίο φέρεται να είναι επικεφαλής λογίστρια του Ηρακλείου.

Το κύκλωμα έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς , αλλά και... ανύπαρκτους εργοδότες, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν, με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν... πληρώσει αδρά στο λογιστικό γραφείο, αναφέρει το cretalive.gr.

Μετά από μήνες ερευνών από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (Εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ κλπ) και χθες κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Γιάννη Πάγκαλο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών (είναι Αλβανοί) οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας
. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ήδη ομολογήσει ότι είναι πλαστογραφημένα τα χαρτιά τους και τους τα έφτιαχνε λογίστρια η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ για τον καθένα Σε πρώτη φάση οι «άνεργοι» θα έπαιρναν 80.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ «Εμείς καταθέσαμε και με εντολή της κεντρικής διοίκησης ένα πλήρη φάκελο με τα στοιχεία και τη μηνυτήρια αναφοράάθησαν να εισπράξουν λεφτά» τόνισε ο κ.Πάγκαλος χωρίς όπως λέει να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση που θα ερευνήσει τώρα η Δικαιοσύνη.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Το θέμα ξεκίνησε στον ΟΑΕΔ όταν ο ένας μετά τον άλλο οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί κατέθεσαν βεβαιώσεις απολύσεων στην υπηρεσία. Εκεί ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι που έλεγξαν τα σχετικά χαρτιά παρατήρησαν ότι κάποιοι εμφανίζονται να απολύθηκαν από ένα εργοδότη στην επαρχία (που είχε μόλις 11 εργαζόμενους) κι έτσι άρχισαν να το ερευνούν περισσότερο.

Συνολικά 5 εργοδότες φέρεται να έχουν κάνει τις 21 απολύσεις, οι οποίοι, όμως, ήταν ανύπαρκτοι. Μάλιστα από υπηρεσία του ΙΚΑ εντοπίστηκε συγκεκριμένη λογίστρια που φερόταν να έχει σχέση, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις , αλλά...εξαφανίστηκε.

«Εμείς μαζέψαμε όλα τα στοιχεία, καλέσαμε και τους αλλοδαπούς. Έχουμε όλο το φάκελο τον οποίο πήγαμε στον εισαγγελέα» τονίζει ο κ.Πάγκαλος που στέλνει κι ένα μήνυμα στους επίδοξους απατεώνες.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο έτσι όπως δουλεύουμε-παρά το φόρτο εργασίας- να στήσουν τέτοια απάτη. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με το ΙΚΑ και τις άλλες υπηρεσίες, έχουμε on line σύστημα για τα ένσημα , μπορούμε να τσεκάρουμε τα πάντα» τονίζει ο κ.Πάγκαλος.

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΙΚΑ συνεχίζουν τους ελέγχους και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ τώρα αναμένεται η μελέτη της δικογραφίας από την Εισαγγελία και η άσκηση διώξεων σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το φαρμακείο της φύσης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το φαρμακείο της φύσης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ