2012-07-28 11:21:12
Φωτογραφία για Η κατάρρευση Άσαντ δεν θα σημάνει και τέλος του εμφυλίου
Η επικείμενη κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία δεν θα σημάνει και το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Ο πρώην επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, εκτίμησε ότι... είναι θέμα χρόνου «να πέσει ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί πλέον απροσμέτρητη στρατιωτική ισχύ και δυσανάλογη βία κατά των πολιτών». 

Όμως, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υπογράμμισε ότι η κατάρρευση δεν θα σημάνει το τέλος της εμφύλιας πολύμηνης διαμάχης στη Συρία.

Οι δηλώσεις Μουντ έγιναν τη στιγμή που ο στρατός της Συρίας βομβαρδίζει εκ νέου το Χαλέπι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ελικόπτερα βομβάρδισαν τις συνοικίες Σαλαχεντίν, Αλ-Αζαμιγέ, Μπουστάν ελ-Κασρ, Αλ-Μασάντ και Αλ-Σουκάρι. Στην πόλη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις.

Η ύπατη αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, απηύθυνε έκκληση στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να προστατεύσουν τους άμαχους στο Χαλέπι, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο μιας «επικείμενης μείζονος πολεμικής αναμέτρησης» στην πόλη.

H Ερυθρά Ημισέληνος «πάγωσε» ορισμένες από τις επιχειρήσεις της στο Χαλέπι. Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αποφάσισε να απομακρύνει ξένους εργαζομένους της από τη Συρία, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ