2012-07-28 08:56:43
Φωτογραφία για ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ
Για την εξέλιξη των μέχρι τώρα συναντήσεων τους και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να επανέλθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά ενημερώθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εκπροσώπους της τρόικας κυρίους Τόμσεν, Τράα και Μορς.

Στο τραπέζι της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έπεσαν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση και τα οποία συζητήθηκαν μια ημέρα πριν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας την Παρασκευή είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016.

Οι επικεφαλής της τριμερούς ενημερώθηκαν την Πέμπτη από το οικονομικό επιτελείο για τους άξονες των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, ενώ θα πάρουν αναλυτικά στα χέρια τους το νέο πακέτο μέτρων για την επόμενη διετία, μετά τη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα. Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης.


 O πρωθυπουργός κινούμενος με βάση το δόγμα «τα πάντα στο βωμό του μνημονίου», συνεχίζει τις συναντήσεις του με την τρόικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα. Και προσθέτει ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό για τα νέα βάρβαρα μέτρα που τώρα σχεδιάζουν και προεκλογικά απέκρυπταν, βαφτίζοντάς τα «επαναδιαπραγμάτευση» και «ισοδύναμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συμφωνία της «συγκυβέρνησης του μνημονίου» για μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, κατάργηση των επιδομάτων, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά των δημόσιων αγαθών, οδηγεί στην ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική εξόντωση. Αυτή η πολιτική δεν έχει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός μετά τις δηλώσεις βόμβα του κ. Ρουμελιώτη, συνεργάζεται με τους υπαλλήλους της τρόικα επί ενός προγράμματος που όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.

«Στην πραγματικότητα ενώ έχει αποφασισθεί η καταιγίδα των επώδυνων μέτρων, η μόνη «διαπραγμάτευση» που διεξάγεται είναι αυτή μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης και αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα «σερβίρουν» στο ελληνικό λαό αυτά τα μέτρα», προσθέτει ο κ. Ζώης σε σχόλιο του για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας.

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει πού θα βγάλουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, γιατί το "κουστούμι" σε βάρος του έχει κοπεί και η όποια πίστωση χρόνου προς τη συγκυβέρνηση είναι εναντίον του», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τις συζητήσεις κυβερνητικών παραγόντων με την τρόικα. «Τώρα πρέπει να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές και να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα που του κλέβουν», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ