2012-07-27 20:31:09
Φωτογραφία για Δύο σκέψεις στην ΕΚΤ για βοήθεια προς την Ελλάδα
Μια σκέψη που αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει μια καλή ανάσα για την χώρα μας γίνεται αυτό τον καιρό στη Φρανκφούρτη. Συγκεκριμένα...

παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έχουν λάβει την εντολή να μελετήσουν την προοπτική η τράπεζα να μην πληρωθεί τους τόκους από τις αγορές των ελληνικών ομολόγων, που έχει κάνει όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Επειδή οι αγορές αυτές ήταν κάτι παραπάνω από μαζικές, εκτιμάται ότι το κέρδος της ΕΚΤ και η αντίστοιχη επιβάρυνση της Ελλάδας κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα θα ήταν.

Γι' αυτό και η ανάσα στην οικονομία υπολογίσιμη. Βεβαίως, υπάρχει και μια εναλλακτική λύση, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Tι πρεσβεύει; Την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΚΤ.

Κάτι τέτοιο βεβαίως θα δημιουργούσε ένα πολύ κακό προηγούμενο υπό την έννοια ότι στο μέλλον όλες οι προβληματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα προέβαλαν την ίδια απαίτηση, αλλά στην παρούσα φάση είναι η μοναδική μεγάλη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΚΤ στη χώρα μας.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ