2012-07-27 11:27:06
Φωτογραφία για Πρώην ειδικός του ΔΝΤ: Το Ταμείο κρύβει εκθέσεις για την κρίση!
Σε μπελάδες έβαλε το ΔΝΤ ένας από τους μέχρι πρότινος ειδικούς του...

Ο λόγος για τον Πίτερ Ντόιλ, ο οποίος  στην επιστολή παραίτησής του  καταγγέλλει μετά από 20 χρόνια το ταμείο για αποσιώπηση στοιχείων στις εκθέσεις του διεθνούς οργανισμού σχετικές με την παγκόσμια κρίση και την κρίση στην ευρωζώνη.

«Οι δυσκολίες που συνδέονται με αυτές τις κρίσεις είχαν εντοπιστεί πολύ πριν, αλλά αποσιωπήθηκαν» στις εκθέσεις του ΔΝΤ, τονίζει ο Ντόιλ στην επιστολή του, στην οποία εκφράζει μάλιστα τη «ντροπή» του για το γεγονός ότι εργάστηκε 20 χρόνια για τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απέρριψε τις κατηγορίες και διαμηνύει «αθωότητα» του  δια στόματος ενός εκ των εκπροσώπων του.

«Δεν βρήκαμε καμία απόδειξη για αποσιώπηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον. «Το Ταμείο είναι προσηλωμένο σε μια διαρκή διαδικασία, η οποία συνίσταται στην αποτίμηση της εργασίας του και στην άντληση των διδαγμάτων από τις εμπειρίες του», πρόσθεσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αναφερόμενος σε μια «καθημερινή εργασία» αποτίμησης και σε μια πιο «επίσημη» τριετή έκθεση επίβλεψης.
Star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ