2012-07-27 00:56:58
Φωτογραφία για Ιστορική πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Europa League! [BINTEO]
Έσπασαν καρδιές, όμως η ομάδα του Σάκη Τσιώλη τα κατάφερε. Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στην «παρθενική» εμφάνισή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση Οι Αρκάδες μπήκαν στο γήπεδο καθιστώντας σαφές από τα πρώτα λεπτά ότι μέλημά τους ήταν, πρωτίστως, η διαφύλαξη του απαραβίαστου της εστίας του Μπαντή. Ως εκ τούτου φάσεις στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν, εκτός από την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μπαρτολίνι στο 10΄, με τον Αργεντινό να κερδίζει την κεφαλιά στο κόρνερ του Ράγιος και τον Γκεοργκιέφσκι να αποκρούει στη γραμμή της εστίας.

Στην επανάληψη οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους, ενώ η είσοδος του Μπακασέτα έδωσε επιθετική πνοή στο παιχνίδι τους. Κάπως έτσι ήρθε το γκολ του Ναβάρο, ο οποίος μετά από κόρνερ του Ουσέρο έκανε το 1-0 με σουτ από την περιοχή. Η Ίντερ κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν απειλούσε, ενώ στο 85΄ ο Μπακασέτας βιάστηκε να σουτάρει κι έχασε μια καλή ευκαιρία, για να ακολουθήσει το 1-1: στο 88΄ ο Γιαλούσης εντελώς μόνος έδιωξε τη μπάλα αψυχολόγητα σε κόρνερ και στην εκτέλεσή του ο Σουτζ έκανε το 1-1 με κεφαλιά.


Στην παράταση μόνο ο Αστέρας υπήρχε στο γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Τσιώλη έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να τελειώσουν νωρίτερα το παιχνίδι. Στο 98΄ ο Περόνε υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη, έκανε περιστροφή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία ελάχιστα άουτ. Στο 108΄ ο Ράγιος πέρασε τρεις αντιπάλους και σούταρε αλλά απέκρουσε ο Λομάια, ενώ στο 118΄ η κεφαλιά του Περόνε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Ίντερ Μπακού.

Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Τσαμπούρη να αστοχεί "απελπιστικά" στο πρώτο χτύπημα και τον Γκεοργκιέφσκι να τον μιμείται. Ο Ράγιος σκόραρε για το 1-0, ο Τσχαντάτζε ισοφάρισε, ο Ουσέρο έκανε το 2-1, ο Μπαντής απέκρουσε το σουτ του Μπάρπλεντερ, ο Χουανίτο έγραψε το 3-1, ο Γκένοφ μείωσε σε 3-2 και ο Περόνε, με εκτέλεση αλά... Πανένκα ("σκαφτό" σουτ στη μέση της εστίας), έκανε το 4-2 και έστειλε την ομάδα του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ