2012-07-26 22:12:06
Φωτογραφία για Έκρηξη ατομικών συμβάσεων στην Κρήτη
Επιστολή στον Παπούλια

Σκηνικό Μεσαίωνα στην απασχόληση των εργαζομένων στην Κρήτη. Το σκηνικό συνθέτουν μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και μπαράζ απολύσεων. Οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος πολυτελείας και η «έκρηξη» υπογραφών ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων από την ημέρα εφαρμογής του νέου νόμου για τα εργασιακά έχει φέρει μπαράζ μειώσεων που σε επίπεδο Κρήτης φτάνουν μέχρι το 21%.

Οι αριθμοί είναι «εντυπωσιακοί», όπως αναφέρει το prismanews.gr, και αποτυπώνουν ένα νέο σκηνικό στην αγορά εργασίας που παραπέμπει σε εργασιακό ... μεσαίωνα, με μισθούς της δεκαετίας του '90. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην Κρήτη έχουν υπογραφεί περισσότερες από πέντε χιλιάδες νέες συμβάσεις με μειώσεις 21%.

Σε αυτό το σκηνικό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητάει την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με μία επιστολή "καταπέλτη" στην οποία οι συνδικαλιστές κάνουν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την εξαθλίωση των εργαζομένων και για τις ... ξεχασμένες υποσχέσεις.


Η Επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Η τρικομματική Κυβέρνηση, πολύ σύντομα και μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις, από Κυβέρνηση « επαναδιαπραγμάτευσης » του Μνημονίου εξελίχθηκε σε Κυβέρνηση συνέχισης και πλήρους εφαρμογής του Μνημονίου.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις και αυτή ακόμα η ελάχιστη τρικομματική συμφωνία για αποκατάσταση των κατώτατων μισθών, άμεση επαναφορά της μετενέργειας και κατοχύρωσης των συλλογικών συμβάσεων, ξεχάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Αντίθετα, ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών, με συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, με βομβαρδισμό ιδιωτικοποιήσεων με ξεπούλημα δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

Κύριε Πρόεδρε,

Όσο οι πολιτικές παραμένουν σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους του μόχθου, τόσο η κοινωνία θα συσπειρώνεται και θα αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές . Δυστυχώς, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, έδειξαν ότι βαδίζει αταλάντευτα στις ακραίες νέο- φιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν Τρόικα, συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και δανειστές – τοκογλύφοι.

Επιλογές, που εξαντλούν μισθολογικά, φοροδοτικά και ταυτόχρονα περιθωριοποιούν – φτωχοποιούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Επιλογές, που ενισχύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους επιτρέπει συστηματικά να φοροδιαφεύγουν και να φοροκλέπτουν, να επιβάλλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τριτοκοσμικές αμοιβές και γενικά να θησαυρίζουν από το μόχθο των ελλήνων εργαζομένων.

Κύριε Πρόεδρε,

Η κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά και οι πολιτικοί μας ζητούν αναδρομικά. Συνάνθρωποι μας αυτοκτονούν από ανέχεια και αυτοί ζητούν αυξήσεις. Οι Έλληνες ζητιανεύουν γιατί πεινούν και αυτοί επαναφέρουν δυσβάστακτους φόρους. Δεν φτάνουν τα χρήματα να πληρώσουμε το ηλεκτρικό και αυτοί επαναφέρουν το χαράτσι!!!

Κύριε Πρόεδρε,

Εμείς τους λέμε ότι θα αντισταθούμε στην επιβολή ενός κράτους αναξιοπρέπειας, δουλείας και εργασιακού μεσαίωνα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτό το κύμα να γιγαντωθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να μην γίνουμε συνένοχοι των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης. Είμαστε αποφασισμένοι διατηρώντας την αλληλεγγύη μας και την αγωνιστικότητα μας να παλέψουμε όποιοι και αν είναι οι απέναντι μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Πάλι λένε ψέματα μας κοροϊδεύει ο κύριος Πρωθυπουργός όταν λέει καμία μείωση στους κατώτερους μισθούς όταν οι εργοδότες με ατομικές συμβάσεις δίνουν ψίχουλα στους εργαζομένους απειλώντας τους μάλιστα με απόλυση .

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν λειτουργεί το κράτος γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτα όρθιο δεν λειτουργούν ή είναι απενεργοποιημένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα να επικρατούν οι κερδοσκόποι και οι φοροφυγάδες και να πληρώνουν μόνο οι συνήθως ύποπτοι ( εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροσυνταξιούχοι) και το τελευταίο τους ευρώ.

Τεράστια κοινοτικά κονδύλια για την αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας παραμένουν ανεκμετάλλευτα διαμορφώνοντας το ποσοστό απορροφητικότητας στο 22% το χαμηλότερο στη ευρωζώνη και νομίζουν ότι υφαρπάζοντας και το τελευταίο ευρώ των εργαζομένων, φορολογώντας ακόμα και τους άνεργους θα καλύψουν τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιούργησαν .

Κύριε Πρόεδρε,

Οι αντοχές και οι ανοχές μας με αυτές τις πολιτικές έχουν τελειώσει, πρέπει και εσείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας στον πόλεμο που είναι προ των πυλών.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ