2012-07-26 15:12:04
Φωτογραφία για 24 Ιουλίου του 1974 αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα
του Παναγιώτη Τσολάκη

Σοφία είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ικανότητα είναι να ξέρεις πώς να το κάνεις και αρετή είναι να το κάνεις. DAVID STARR JORDAN Δυστυχώς στην χώρα μας η σοφία βιάστηκε, η ικανότητα εκπορνεύτηκε και η αρετή δωροδοκήθηκε! Οι τρεις αυτές βαριές ελληνικές λέξεις, έγιναν πολιτικό προϊόν. Τρία προϊόντα σε συσκευασία ενός, με την επωνυμία Tρόικα & ΣΙΑ! Σαφείς και απαρέγκλιτες οι οδηγίες χρήσεως. Το αποτέλεσμα άμεσο και δραστικό. Χρησιμοποιείς τρόικα και τέρμα η χρεοκοπία! Σαν ένα προϊόν τριχόπτωσης. Το χρησιμοποιείς και τέρμα η τριχόπτωση. Σου πέφτουν όλα τα μαλλιά και σταματάει πλέον η τριχόπτωση!

24 Ιουλίου του 1974 αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. 24 Ιουλίου του 2012, ημέρα επετείου της επαναλειτουργίας της Δημοκρατίας έρχεται στην Ελλάδα η τρόικα για να υπενθυμίσει «τοις πάσι» ότι η δημοκρατία στην χώρα αυτή και η εθνική κυριαρχία, καταργούνται σταδιακά!


Κυριαρχεί η δημοκρατία του ψεύδους και η άποψη των ξένων ειδικών επιτρόπων, ειδικευμένοι στην αφαίμαξη του κοινωνικού και εθνικού πλούτου, υπέρ του αόρατου παγκόσμιου κυβερνείου, όπως χαρακτηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι τους συσσωρευτές του παγκόσμιου χρήματος! Μια πολιτική «βιομηχανία κατασκευής υπηκόων» τίτλος βιβλίου έκδοση ελληνική 1999.

Πολιτικά ψεύδη, στατιστικά ψεύδη, προπαγάνδα και παραπληροφόρηση για να ανοίξει η κερκόπορτα και να μπει στην χώρα η τρόικα και το σωτήριο μνημόνιο!

Πολιτικά ψεύδη ότι η κρίση θα ξεπεραστεί άμεσα! Πολιτικά ψεύδη ότι δεν θα παρθούν άλλα οικονομικά μέτρα σε βάρος της κοινωνίας. Εκβιασμοί πτώχευσης αν δεν πάρουμε κι κείνα τα μέτρα, αν δεν κάνουμε κι εκείνο και το άλλο.

Προεκλογικά ψεύδη περί επαναδιαπραγμάτευσης, περί άλλου μείγματος πολιτικής, περί ανάπτυξης και εξάλειψης της ύφεσης και της δραστικής μείωσης της ανεργίας!

Ψεύδη ακόμα και σε απαντήσεις επερωτήσεων, όπως η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού.»

Είναι δεδομένο ότι και αυξήσεις θα γίνουν και η ΔΕΗ θα «φιλετοποιηθεί» για να ικανοποιηθούν οι «έμποροι» της ενέργειας και οι μισθοί θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο. Σχεδιασμένα όλα από καιρό για να βρουν οι ιδιώτες έτοιμο εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς βολικούς για αυτούς, με βολικές εργασιακές σχέσεις, για να μην φανούν αυτοί, όταν θα αναλάβουν, άδικοι και αντεργατικοί!

Στην Περιοχή της Κοζάνης, στον ορεινό όγκο του Βερμίου η εταιρεία « Αιολική Βερμίου» σχεδιάζει την εγκατάσταση Αιολικού πάρκου που θα αναπτυχθεί σε έκταση 90 χιλιάδων στρεμμάτων υπολογίζοντας ότι οι 174 ανεμογεννήτριες θα παράγουν συνολική ισχύ ενέργειας 522 Μεγαβάτ.

Όπως διατείνεται εκπρόσωπος της εταιρείας τα ετήσια έσοδα για τον δήμο Εορδαίας θα ανέρχονται στις 520 χιλιάδες Ευρώ και στις τοπικές κοινωνίες στις 280 χιλιάδες Ευρώ ενώ στην κατασκευή του θα απασχοληθούν 150 άτομα και προβλέπονται μόνιμες θέσεις εργασίες.

Αυτήν την αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Βερμίου οραματίζονταν και σχεδίαζαν οι κατά καιρούς τοπικοί άρχοντες, εδώ και δεκαετίες, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αναφέρονταν στην αξιοποίηση του Βερμίου!

Σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας 25 – 35 μεγαβάτ οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήτανε μία! Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας! Θα φτιάξουν και κανένα γηπεδάκι 5χ5, το γράψαμε και την άλλη φορά, κανένα ψευτοπαρκάκι και οι καταναλωτές θα πληρώνουν χρυσάφι το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ενέργεια!

Σημείωση: Απέκλεισαν την νεαρή αθλήτρια από τους ολυμπιακούς αγώνες για μια διαδικτυακή ατάκα, που ανήρτησε στο Tweeter της, θεωρώντας ότι έτσι χτυπούν τον ρατσισμό! Οι έμποροι του ρατσισμού, της ανθρώπινης ελπίδας, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, των πολιτικών σκοπιμοτήτων και πιθανόν να είναι και οι εκτελεστές εκπονημένων σεναρίων. Τα λάθη πληρώνονται, δήλωσε ο πολύς Κούβελος, μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής και πρωταγωνιστής του αποκλεισμού της αθλήτριας, αλλά το δικό του «λάθος» που ξέχασε να δηλώσει το εκατομμυριάκι (δολάρια νομίζω ήταν) δεν τιμωρείται. Αυτά παραγράφονται όπως των πολιτικών. Στο ίδιο μήκος κύματος και κάποιοι δήθεν αριστεριστές, κι είναι και νέοι δυστυχώς! Αριστεριστές που διαχρονικά υπήρξαν στυλοβάτες του συστήματος που δήθεν αποκαλούν διεφθαρμένο, αντικοινωνικό κ.τ.λ. Κι αυτά τα λένε σύντροφοί τους, αρκεί κάποιος να διαβάσει Χρόνη Μίσιο και Μανώλη Αναγνωστάκη.

Όλοι οι νέοι μπορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου να έχουμε πει κάτι, που για τους υπερασπιστές δήθεν του ανθρώπου, να μας είχαν χαρακτηρίσει ρατσιστές. Εμάς που δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βγούμε, σαν νέοι, με μια μελαμψή!

Τελικά είναι πολύ δύσκολο να είσαι ανεξάρτητος και να παραμείνεις, κυρίως αν είσαι νέος. Το σύστημα θα σε έχει απέναντι. Πρέπει να είσαι συστημικός για να πας μπροστά. Αυτό όμως είναι μαγκιά! Να είσαι ανεξάρτητος! Δύσκολο «επάγγελμα»!

Για αυτό και στην χώρα μας λιγοστεύουν, έως σπανίζουν, οι μάγκες πολιτικοί!

Ίσως όμως να ευθύνονται και οι πολίτες που επιλέγουν συστημικούς και εντολοδόχους.

Παραδείγματα άπειρα!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ