2012-07-26 14:55:01
Φωτογραφία για «Κλείδωσε» το πακέτο των περικοπών
Η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε στις περικοπές των 11,7 δισ. στις οποίες καλείται να προχωρήσει τη διετία 2013-2014, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το πλάνο των περικοπών θα παρουσιαστεί για έγκριση αργότερα μέσα στην ημέρα στους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το σχέδιο», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι προγραμματισμένο να συναντήσει τους επικεφαλής των δύο άλλων κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας αργότερα σήμερα.

Στο πακέτο, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 5 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από συντάξεις, επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές. Πρόκειται για μέτρα του υπουργείου Εργασίας, που θα έχει και τη μεγαλύτερη συμετοχή στο πακέτο, στο οποίο περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ θα αφορούν τις συντάξεις και 3 δισ. ευρώ τα επιδόματα.

Στις προτάσεις που βρίσκονται υπο εξέταση στο υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται η θέσπιση πλαφόν στο ύψος όλων των συντάξεων στα επίπεδα μεταξύ 2.000- 2.200 ευρώ, οπως και περικοπές σε συντάξεις πάνω από ένα ορισμένο όριο.

Σε οτι αφορα τα επιδόματα, οι περικοπές δεν θα αφορουν το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ. Για τα επιδόματα εξετάζεται η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ