2012-07-26 02:55:05
Φωτογραφία για Honda: Αυτό είναι το νέο CR-V 2013
Το CR-V στην τέταρτη πλέον γενιά του είναι μεγαλύτερο και στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 1.6 λίτρων το πρώτο SUV χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

του Μιχάλη Ντιβέρη

Το CR-V είναι μία άκρως πετυχημένη υπόθεση για τη Hondaκαθώς από το 1995 που παρουσιάστηκε στο Τόκιο έως και σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια μονάδες. Πλέον στην τέταρτη γενιά του έχει τον πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα και σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι ακόμη πιο κοντά στα συμβατικά αυτοκίνητα και όχι σε SUV.

Το νέο CR-V έχει μακρύνει σε σχέση με το σημερινό μοντέλο κατά 30 χιλιοστά και έχει χαμηλώσει κατά 38 χιλιοστά. Πιο χαμηλά είναι και τα καθίσματα κατά 10 χιλιοστά χαρίζοντας χαμηλότερη θέση οδήγησης στον οδηγό που το επιθυμεί.

Σχεδιαστικά υπάρχει πλήρης ανανέωση, τόσο στο αμάξωμα, το οποίο… αμερικανίζει τόσο εμπρός όσο και πίσω όσο και στο εσωτερικό. Το τελευταίο έχει γίνει ποιοτικότερο σύμφωνα με τη Honda χάρη στη χρήση μαλακών υλικών στο ταμπλό, ο πίνακας οργάνων είναι ανασχεδιασμένος και έχει μπλε φωτισμό και ο επιλογέας του κιβωτίου είναι τοποθετημένος χαμηλά στην κεντρική κονσόλα
. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι πως παρά την ύπαρξη τετρακίνησης δεν υπάρχει τούνελ μετάδοσης που να ενοχλεί τα πόδια του μεσαίου επιβάτη στο πίσω κάθισμα. Όσον αφορά το πορτμπαγκάζ, αυτό είναι 569 λίτρα και φτάνει τα 1.669 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Κάτω από το καπό του νέο CR-V θα τοποθετούνται οι γνωστοί μας κινητήρες και από τις παλαιότερες εκδόσεις, 2.0 βενζίνης και 2.2 πετρελαίου. Και οι δύο αποδίδουν 150 ίππους και έχουν ροπή 19,4 και 35,3 χλγρμ αντίστοιχα. Σύμφωνα πάντα με τους Ιάπωνες μηχανικούς, και οι δύο κινητήρες είναι ανασχεδιασμένοι προκειμένου να έχουν ακόμη χαμηλότερες τριβές, χαμηλότερες εκπομπές CO2 (μειωμένες κατά 12%) και φυσικά χαμηλότερη κατανάλωση. Ο κινητήρας όμως που αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι ο 1.6 πετρελαίου, ο οποίος έχει εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως κάνει το CR-V το πρώτο SUV χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα το CR-V θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως δικίνητο στις 2λιτρες εκδόσεις του, ενώ το σύστημα τετρακίνησης είναι νέο.

Οι πωλήσεις του νέου CR-V αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το 1.6 αναμένεται στις αρχές του 2013.

peritroxon.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ