2012-07-25 20:32:44
Φωτογραφία για ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ : ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Γιώτης Τσαλουχίδης μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τον νέο Ολυμπιακό του Ζαρντίμ, εκθειάζοντας τον Πορτογάλο τεχνικό, τονίζοντας ότι είναι δουλευταράς και έχει πολύ καλό όνομα στην Πορτογαλία. Επίσης αναφέρθηκε στην ελληνοποίηση του ερυθρόλευκου ρόστερ και έδωσε συγχαρητήρια στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού γι’ αυτή την προσπάθεια, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, Μπάμπη Λυκογιάννη, λέγοντας ότι αξίζει να φοράει τη φανέλα των ερυθρόλευκων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα δώσει το πρώτο του φιλικό τεστ στην Πορτογαλία με τη Φαρένσε. Θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο η ομάδα με τους διεθνείς στη σύνθεσή της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα με τους διεθνείς παίκτες στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο. Είναι παίκτες με ποιότητα και ο καθένας απ’ αυτούς είναι ποιοτικός και κάνει τη διαφορά στη θέση που αγωνίζεται. Τα φιλικά στην Πορτογαλία θα είναι και μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στην ομάδα, να δει ακόμα καλύτερα κάποιους παίκτες και να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα, καθώς φτάνουμε στα τέλη Ιουλίου και η ομάδα στα μέσα του Αυγούστου πρέπει να είναι έτοιμη καθώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά και αργότερα το Champions League
. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος την ύστατη στιγμή και θα παρουσιαστεί δυνατός και όπως πρέπει στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ε: Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις, απ’ τη μέχρι στιγμής δουλειά που κάνει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ;

Α: Θετικές είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Φαίνεται να είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Δουλεύει εξαιρετικά στις προπονήσεις, με αρκετό μεράκι και θέλει οι ποδοσφαιριστές του να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Είναι έξυπνος προπονητής, δουλευταράς και με αρκετές φιλοδοξίες. Αρκετά θετικό είναι ότι είναι σε μικρή ηλικία και έχει χρόνια μπροστά του και όρεξη για δουλειά. Ωστόσο, δεν έχω παρακολουθήσει τα δυο φιλικά στην Αυστρία και δεν έχω άποψη για το πώς έπαιξε η ομάδα. Είναι νωρίς να τον κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Τον προπονητή τον κρίνεις στο τέλος της χρονιάς, όπου κάνεις και τον απολογισμό της ομάδας. Ούτε με την πρώτη «στραβή» μπορείς να πεις κάτι. Πρέπει να τον αφήσεις να κάνει τη δουλειά του. Οπως γνωρίζω, ο Ζαρντίμ έχει πολύ καλό όνομα στην Πορτογαλία και μια πολύ καλή καριέρα εκεί. Διακρίθηκε με την Μπράγκα και την έκανε την τρίτη καλύτερη ομάδα της χώρας, μετά την Πόρτο και την Μπενφίκα. Αυτό κάτι λέει.

Ε: Μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση, ο Πορτογάλος τεχνικός περνάει τη δική του φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;

Α: Κάθε προπονητής θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνει μια ομάδα. Θέλει να βάλει τους παίκτες του στον ίδιο τρόπο σκέψης, αλλά και να τον σέβονται όλοι. Μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση, όπως είπατε, θα περνάει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρει. Εξάλλου, είναι της ίδιας πάστας προπονητής με τον Βαλβέρδε. Οπως σας είπα όμως και πριν, ακόμα δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ούτε για τη φιλοσοφία του ούτε για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Θα πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει, κι αυτό θα κάνει. Εδώ στην Ελλάδα όμως, έχουμε μάθει να κρίνουμε τους πάντες με το παραμικρό κακό αποτέλεσμα της ομάδας. Εχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι τώρα ο Ζαρντίμ, αλλά θέλει χρόνο.

Ε: Ποιον παίκτη απ’ τους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί έχετε ξεχωρίσει και πιστεύετε ότι στο μέλλον θα αποτελεί βασικό «γρανάζι» της ομάδας;

Α: Πραγματικά πρέπει να πούμε ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τους ανθρώπους της ομάδας να γίνει ελληνοποίηση στο ρόστερ. Αυτό είναι ευχάριστο και πολύ καλό και μπράβο στους ιθύνοντες που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια και εμπιστεύονται τα ελληνόπουλα. Τα λόγια του κ. Μαρινάκη όταν ανέλαβε την ομάδα πιάνουν τόπο και είμαι πεπεισμένος ότι σε 2-3 χρόνια ο κορμός της ομάδας θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από Ελληνες ποδοσφαιριστές. Θα μιλήσω μόνο για τους Ελληνες παίκτες που έχουν αποκτηθεί, καθώς για τους ξένους δεν έχω άποψη. Είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά οι παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Σιόβας είναι πολύ καλός παίκτης και έχω πολύ καλή άποψη. Επίσης, οι Μανωλάς, Βλαχοδήμος, είναι εξαιρετικοί παίκτες και μέσα από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά, θα δείξουν το ταλέντο που διαθέτουν. Φοβερός είναι και ο Καραγκούνης. Ενα παιδί με εξαιρετικές ποδοσφαιρικές αρετές και τσαγανό. Εκείνον όμως που ξεχωρίζω και λίγοι έχουν αναφερθεί γι’ αυτόν, είναι ο Λυκογιάννης. Εκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Εσθονία και έδειξε ότι αξίζει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι το μέλλον της ομάδας, χωρίς καμία αμφιβολία. Αρκεί να τον πιστέψουν και να δουλέψει σκληρά. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον Ζαρντίμ, στα φιλικά της Πορτογαλίας.

Ε: Η απόκτηση ενός σέντερ μπακ και ενός παίκτη στο κέντρο, θεωρείτε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό;

Α: Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής και οι συνεργάτες του και ξέρουν σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Βέβαια, θέλω να πω ότι η αποχώρηση του Μέλμπεργκ και ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ, σε αναγκάζουν να αποκτήσεις έναν παίκτη έμπειρο και με παραπλήσια προσόντα των δυο παικτών. Αν και θεωρώ ότι ο Σιόβας, ο Μανωλάς και ο Παπάζογλου μπορούν να αντεπεξέλθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν έμπειρο στόπερ, για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ