2012-07-24 21:56:27
Φωτογραφία για Πιγκάς (3)
Ξεκίνησα με αναφορές στον κ. Πιγκάς. Ο οποίος λέει πολλά και διαφορετικά πράγματα από εκείνα που ακούμε στην Ελλάδα, εδώ και 2,5 χρόνια, κάθε βράδυ από τα μεγάλα δελτία των τηλεοράσεων, από τις καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικών και ασχέτων, οι οποίοι, αντί να ενημερώνουν, κραυγάζουν, θέλοντας να επιβάλουν την άποψή τους. Τηλεοράσεις και ραδιόφωνα έχουν τρελάνει τον κόσμο και ακολουθούν και οι εφημερίδες.

Στην Ελλάδα, τα 2,5 προηγούμενα χρόνια, εφαρμόσθηκε μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία είναι γνωστή σε όλους. Ποιος ήταν, όμως, ο αντίλογος; Ότι η κυβέρνηση δεν πήρε αμέσως μέτρα λιτότητας και ότι δεν έσπευσε να δανειστεί από τις αγορές όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά.

Σχετικά με το πρώτο, αρκεί να πούμε ότι τη συνταγή αυτή ακολούθησαν η Πορτογαλία και η Ισπανία, πρότυπα για την Ελλάδα σύμφωνα με τους καθ΄ ημάς αναλυτές, αλλά δεν απέφυγαν ούτε νέα μέτρα ούτε τα μνημόνια
. Μάλιστα, στην Ελλάδα προπαγανδίστηκε αρκούντως ότι τα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών Τραπεζών, δεν θα περνούσαν στο δημόσιο χρέος της χώρας. Και όλοι έσπευδαν, με πρώτο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να ζητήσουν την εφαρμογή του μοντέλου και στην Ελλάδα. Δεν πέρασε μια εβδομάδα και τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Και στο δημόσιο χρέος θα καταγραφούν και θα υπάρξει και μνημόνιο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για παροχή τεχνογνωσίας, όπως είπα και σε μας το 2010. Λοιπόν, αν είχαμε ακολουθήσει το Ισπανικό μοντέλο θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και το ΔΝΤ;

Και ο Μόντι, στην Ιταλία, όπως προηγουμένως, ο Ραχόϊ στην Ισπανία, εμφανίζεται ανένδοτος και δεν δέχεται μνημόνιο και ΔΝΤ. Όλα αυτά είναι καλά επικοινωνιακά τερτίπια. Μέχρι πότε θα αντέξει ο Μόντι; Ο ήρωας και το πρότυπο που πλάσαραν τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι πλεόν στο προσκήνιο και δεν του πλέκουν πλέον το εγκώμιο οι δημοσιογράφοι που κερδίζουν το παντεσπάνι τους εξαπατώντας του πολίτες.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ