2012-07-24 21:00:09
Φωτογραφία για Michael Lohscheller και Michael Ableson – δύο νέα αξιόλογα στελέχη στο Δ.Σ. της Opel
Η Opel ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Michael Lohscheller (43) διορίζεται νέο μέλος Δ.Σ., υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων και παράλληλα CFO & Αντιπρόεδρος Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Opel/Vauxhall, με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου. Ο Lohscheller είναι σήμερα Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος & CFO του Volkswagen Group Αμερικής, όπου τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει ηγηθεί μιας επιτυχημένης ανάκαμψης που οδηγεί σε σημαντική αύξηση και βελτίωση κερδοφορίας. Γερμανός στην καταγωγή, έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας από ανώτερες θέσεις του Χρηματοοικονομικού τομέα σε εταιρίες όπως η Daimler, Mitsubishi Motor Europe και Volkswagen. Στην τελευταία θέση του στη VW, ο Michael Lohscheller έχει επιχειρηματική ευθύνη ευρέως φάσματος στους τομείς Οικονομικών, Πληροφορικής, Προμηθειών και Logistics. Ο Lohscheller διαδέχεται τον Mark N. James (50).


Το δεύτερο νέο μέλος του Δ.Σ. της Opel είναι ο Michael Ableson (50), ο οποίος αναλαμβάνει υπεύθυνος Μηχανολογίας με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ableson διορίζεται επίσης Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της GM Europe, με άμεση ισχύ. Σήμερα, ο Ableson είναι Υπεύθυνος Παγκόσμιας Σειράς Συμπαγών Μοντέλων, με έδρα το Russelsheim (Γερμανία). Μεταξύ των άλλων, ο Ableson ήταν υπεύθυνος παγκόσμιου τομέα μηχανολογίας συμπαγών μοντέλων όπως τα Opel/Vauxhall Astra και GTC. Ο Ableson εργάζεται στη GM πάνω από 25 χρόνια και ήταν παγκοσμίως επικεφαλής Εξέλιξης Οχημάτων Προηγμένης Τεχνολογίας πριν διοριστεί Υπεύθυνος Παγκόσμιας Σειράς Μοντέλων. Ο Michael Ableson διαδέχεται τη Rita Forst (57) που πρόκειται να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη Rita όσο και τον Mark για τη σκληρή δουλειά τους» δήλωσε ο Steve Girsky, Αντιπρόεδρος της GM και Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Opel. «Ανυπομονώ να καλωσορίσουμε τους Michael Lohscheller και Mike Ableson στο Δ.Σ. Θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του σχεδίου αναζωογόνησης της εταιρίας».

Και οι δύο διορισμοί υπόκεινται στην έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel στην επόμενη συνέλευσή του.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ