2012-07-24 12:15:03
Φωτογραφία για Η Google τιμά την πρωτοπόρο της αεροπορίας
Η Google τιμά σήμερα σε όλες τις σελίδες της παγκοσμίως την πρωτοπόρο της αεροπορίας, Αμερικανίδα Αμέλια Έρχαρτ Η αμερικανίδα πιλότος ήταν η πρώτη που διέσχισε το 1928 τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μια πτήση.

Βέβαια εκείνη την πτήση την είχε κάνει ως επιβάτης αλλά για τότε εκείνο το γεγονός είχε κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση που είχε προκαλέσει τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης και την ανακήρυξη της ως «Γυναίκα της Χρονιάς».

Τη δεύτερη της πτήση πάνω από τον Ατλαντικό την έκανε το 1932, τότε ως πιλότες. Δυστυχώς έπρεπε, λόγω κακοκαιρίας, να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Βόρεια Ιρλανδία χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο στόχο της, το Παρίσι. Ωστόσο ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχε διασχίσει δύο φορές ταυτόχρονα τον Ατλαντικό. Αυτό είχε ωθήσει τον αμερικανό Πρόεδρο Hoover να την τιμήσει με χρυσό μετάλλιο.

Το 1935 ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε το μισό Ειρηνικό και πέταξε από τη Χαβάη στη Καλιφόρνια.


Το 1937 έκανε την τελευταία πτήση και απόπειρα για ρεκόρ: ήθελε να ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θα έκανε το Γύρο της Γης εν πτήση. Και το είχε καταφέρει κατά το 75%. Στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής πάνω από το Ειρηνικό, πετώντας προς τη νήσο Χάουλαντ, χάθηκε από τα ραντάρ.

Αν και η εξαφάνιση της προκάλεσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ (το τελευταίο της θλιβερό ρεκόρ) δεν βρέθηκε ποτέ.

Το σημερινό Doodle απεικονίζει την αμερικανίδα Αμέλια Έρχαρτ σε πλήρη ενδυμασία να στέκεται μπροστά από ένα αεροπλάνο και να κοιτά τον ουρανό. Στην κάτω πλευρά των πτερυγίων εμφανίζονται τα γράμματα του λογοτύπου της Google με το «Ο» να σχηματίζεται από το κυματιζόμενο στον αέρα κίτρινο κασκόλ της αμερικανίδας πρωτοπόρου πιλότου.

pcnea.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ