2012-07-23 12:14:03
Φωτογραφία για Η κάθοδος των Τροϊκανών… στη Κύπρο
Η πρώτη σοβαρή δοκιμασία της κυβέρνησης έχει φτάσει και η τελευταία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους όρους της Τρόικας, ενώ μεγάλος πονοκέφαλος είναι και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια πρώτη γεύση των προθέσεων των δανειστών αναμένεται να έχει σήμερα η Κεντρική Τράπεζα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος της κεφαλαιακής στήριξης που θα ζητηθεί για ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικού τομέα. Σε περίπτωση που ο «λογαριασμός» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κυμανθεί στο μάξιμουμ των υπολογισμών των €10 δισ., η κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών θα αυξήσει απότομα το δημόσιο χρέος και θα συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερες ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του.

Το δεύτερο κεντρικό σημείο των επαφών της Τρόικας αναμένεται να είναι το υπ. Οικονομικών. Στόχος του υπουργείου είναι να πειστεί ότι η Κύπρος έχει ήδη λάβει αρκετά μέτρα εξυγίανσης που μειώνουν το έλλειμμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ένα από τα θέματα στο οποίο θα υπάρξουν αλλαγές είναι η ΑΤΑ και οι τεχνοκράτες της Τρόικας το έχουν ξεκαθαρίσει. Επίπονες αναμένεται ότι θα είναι οι διαπραγματεύσεις στο κεφάλαιο για περικοπές, αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, πλήρη κατάργηση κάποιων ωφελημάτων, ενώ παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ