2012-07-23 00:55:23
Φωτογραφία για Γιος αυτόχειρα: Θυμώνω που έφυγε. Δεν είναι λύση
Συγκλονιστικές ιστορίες εκείνων που άφησαν πίσω οι αυτόχειρες και όσους επιχειρούν να αποτρέψουν και να προλάβουν απόπειρες αυτοκτονίαςΣυγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που άφησαν πίσω τους αυτόχειρες και εκείνων που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψουν και να προλάβουν απόπειρες αυτοκτονίας.

Στα 24 του χρόνια ο Γιώργος έμεινε πίσω με τον 20χρονο αδερφό του και τη μητέρα του μετά την αυτοκτονία του του 55χρονου πατέρα του που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του παίρνοντας χάπια.

"Δεν υπάρχει γυρισμός στην προηγούμενη ζωή μας. Θυμώνω που έφυγε, γιατί δεν θεωρών ότι αυτή είναι η λύση, από την άλλη όμως ξέρω ότι και για εμάς δεν υπάρχει σωτηρία. Ζούμε για να το παλεύουμε καθημερινά.

Δεν λέω σε κανέναν ότι αυτοκτόνησε, δεν θέλω να είμαι παράδειγμα για κανέναν. Ήμασταν μία οικογένεια που ζούσε αξιοπρεπώς και φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να βρούμε ιερέα να διαβάσει τον άνθρωπό μας", δηλώνει στη Real News.


Αυτό που συγκλόνισε ψυχολόγους και διαπραγματευτές στην αυτοκτονία του ακτινολόγου ήταν πως οι παρακλήσεις της γυναίκας του για περισσότερες από τέσσερις ώρες δεν στάθηκαν ικανές για να τον σταματήσουν.

"Δεν θα ξεχάσω την περίπτωση ενός ανέργου που ενεργοποίησε την κάμερα του υπολογιστή του και μπροστά στην οθόνη έκοψε τις φλέβες του.

Ήταν απίστευτο για εμάς να βλέπουμε έναν άνθρωπο να πεθαίνει και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το έκανε σε τσατ ξένης πλατφόρμας και χρειάστηκαν οκτώ λεπτά για να μάθουμε από την Αμερική τα στοιχεία του.

Όταν φτάσαμε στο σπίτι του, τον βρήκαμε σε μία λίμνη αίματος και χλωρίνης που είχε πιει. Ευτυχώς τον σώσαμε.

Άλλη μία περίπτωση που δεν θα ξεχάσει κανένας μας είναι εκείνη του ανθρώπου που προανήγγειλε τον θάνατό του από το Facebook.

Όταν φτάσαμε σπίτι του, η γυναίκα του, που δεν ήξερε τίποτα, μας έλεγε ότι δεν μπορεί να τον ενοχλήσει γιατί κοιμάται. Όταν της ζητήσαμε να τον ξυπνήσει, κατάλαβε και εκείνη ότι τα χάπια τον είχαν ρίξει σε λήθαργο", ανέφερε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης.

Ο Άρης Βιολατζής, ψυχολόγος της "Κλίμακας", σημειώνει πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη σύζυγο που ζούσε με τον άντρα της για 30 χρόνια.

"Η οργή της για την αυτοκτονία του συντρόφου της ήταν απίστευτη. Η κόρη τους τον βρήκε κρεμασμένο στην κουζίνα του σπιτιού και η απόσταση των ποδιών του από το πάτωμα ήταν τόσο μικρή που φαινόταν ότι ήταν όρθιος και ζωντανός, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί ότι ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή παρά μόνο όταν συνειδητοποίησε ότι δεν παίρνει καμία απάντηση", σημείωσε.

alexiptoto.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ