2012-07-22 11:10:34
Φωτογραφία για Αγώνας δρόμου για τα 11,5 δισ. ευρώ  ενόψει της επιστροφής της τρόικας
Στην αναζήτηση άλλων 3,5 δισ. ευρώ βρίσκεται ακόμη η κυβέρνηση, για να κλείσει το πακέτο συνολικών περικοπών 11,5 δισ. ευρώ. Εως την Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ τα... υπόλοιπα πρέπει να έχουν βρεθεί έως το βράδυ της Τετάρτης, καθώς την Πέμπτη 26 Ιουλίου έχει κλειστεί το ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να αρχίσει η διαπραγμάτευση.

«Η αποστολή της τρόικας θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Ολι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ.

Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της.


Επί του παρόντος δεν έχουν προσδιοριστεί μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ τα οποία και απαιτούνται για να κλείσει το πακέτο συνολικών περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση του μακροσκελούς και επώδυνου καταλόγου περικοπών είναι καθοριστική ώστε η κυβέρνηση να έχει ουσιαστικές πιθανότητες επίτευξης των τριών βασικών στόχων που τίθενται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα:

1. Επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής κατά δύο χρόνια, έως το τέλος του 2016,

2. Κάλυψη των ομολόγων 3,2 δισ. ευρώ που λήγουν στις 20 Αυγούστου και

3. Ξεμπλοκάρισμα των επόμενων δόσεων.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ