2012-07-21 21:27:05
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να επιστρέψει στις αγορές» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια του Σαμαρά είναι ηράκλεια». Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο υπουργός δηλώνει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ότι ο λαός αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής, όμως «δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν αυτές οι προσπάθειες».

Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι : «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλει η Ελλάδα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές».

Και καταλήγει: «Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε. Τώρα η τρόικα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Ωστόσο, είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στο λαό τι είναι αναγκαίο για τη χώρα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ