2012-07-21 15:43:05
Φωτογραφία για Αισιοδοξία για τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο
Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των τουριστικών αφίξεων, τον Ιούνιο, εκφράζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ). Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του οργανισμού... Μάριο Χαννίδη, τα επίσημα στοιχεία του κράτους επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΟΤ ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα είναι επιτυχημένη.

H συνολική αύξηση στις αφίξεις έφτασε, τον Ιούνιο, το 9,7%, ξεπερνώντας κατά 29.000, τις ήδη υψηλές αφίξεις του περυσινού Ιουνίου. Για την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος 2012, εξαιρουμένου του Μαρτίου, για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία, η αύξηση ήταν αυξημένη κατά 2,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Ο κ. Χαννίδης τόνισε ότι τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα του Ιουνίου «σχετίζονται, σε μεγάλο βαθμό, με την εντυπωσιακή πορεία που συνεχίζει να σημειώνει η ρωσική αγορά, αφού η αύξηση για τον Ιούνιο έφτασε το 42%, ενώ συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος (εξαιρουμένου πάντα του Μαρτίου) η αύξηση έφτασε το 34%».

Όσον αφορά τις σημαντικές αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει εμφανή σημάδια ανάκαμψης, ενώ της Γερμανίας, σταθεροποιητικές τάσεις.

Άλλη, πολύ ικανοποιητική εξέλιξη αποτελεί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΚΟΤ, το γεγονός ότι τα τουριστικά έσοδα της Κύπρου σημείωσαν, τον Μάιο του 2012, αύξηση 14,5% σε σχέση με τα έσοδα του Μαΐου του 2011.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ