2012-07-21 13:20:10
Φωτογραφία για Αυξάνοντααι οι ώρες διδασκαλίας,μειώνονται οι μισθοί!!
Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού με την Τρόικα την ερχόμενη Πέμπτη απαιτεί επιτακτικά κοστολόγηση των μέτρων.

Στο πλαίσιο του αγώνα αυτού  που δίνει η κυβέρνηση γίνεται αναλυτική έρευνα και κοστολόγηση όλων των πιθανών μέτρων ώστε να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι.

Ανάμεσα στα μέτρα που τίθονται στο «τραπέζι» είναι ο δραστικός περιορισμός των προσλήψεων, το «κόψιμο» επιδομώτων και πρόσθετων αμοιβών, και η μείωση δαπανών σε υγεία, ΔΕΚΟ, Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών.

Τα μέτρα που προωθούνται σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, είναι τα εξής

Αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των 150.000 εκπαιδευτικών, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 25 και 22 ώρες την εβδομάδα, αντίστοιχα.

Στόχος; να περιοριστούν οι προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης, ώστε να εξευρεθούν πόροι.

Στα σχέδια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση πόρων, είναι να μπουν λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, αλλά και να μειωθούν επιχορηγήσεις.


Επιπλέον, προωθούνται συγχωνεύσεις νοσοκομείων με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους, ενώ τέλος, σχεδιάζεται κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε όλη την χώρα.

Την ίδια στιγμή, προωθούνται και νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Αυτό σημαίνει πως θα πέσει τσεκούρι σε επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, ώστε να περιοριστούν οι απολαβές των υπαλλήλων που βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ