2012-07-21 12:33:03
Φωτογραφία για H Κύπρος δεν απέσυρε το αίτημα στήριξης από την ΕΕ
Κανένα αίτημα για απόσυρση του αιτήματος στήριξης από την ευρωζώνη δεν έχει υποβάλει η Κύπρος, όπως διευκρίνισε... ο υπ. Οικονομικών της χώρας Βάσος Σιαρλής. Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά από παρερμηνεία (από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων) δηλώσεων του Γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το πρακτορείο υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική Βουλή πως «η Κύπρος απέσυρε το αίτημα για στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης».

Πέραν του κ. Σιαρλή, για το θέμα δηλώσεις πραγματοποίησε και ο Σάιμον Ο'ΑΚόνορ, εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε πως «η Κύπρος δεν απέσυρε το αίτημά της για χρηματοδότηση».

Το παράδοξο ήταν πως ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είχε ενημερώσει την επιτροπή προϋπολογισμού στη συνεδρίασή της την Τετάρτη το βράδυ ότι η Λευκωσία προσβλέπει σε συνολική βοήθεια και όχι μόνο σε στήριξη για τις τράπεζές της. Ωστόσο, το τελευταίο φαίνεται να παραμένει ανοιχτό για την Κύπρο, καθώς ο κ. Σιαρλής δήλωσε αργά χθες ότι «διατηρούμε το δικαίωμα να αποσυρθούμε από την υποχρέωση παροχής εγγυήσεων», κάτι που είχε ήδη ζητήσει αλλά ανακάλεσε «διότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμη σε μηχανισμό στήριξης».

Κι ενώ κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στη Λευκωσία την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε θετικό ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με την τρόικα τα μέλη της παραλλήλισαν την Κύπρο με την περίπτωση της Ιρλανδίας.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ