2012-07-21 11:38:04
Φωτογραφία για Γίνεται καλή δουλειά στα σύνορα μας στη λαθρομετανάστευση
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη στο επιχειρησιακό γραφείο του FRONTEX στον Πειραιά

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, επισκέφθηκε χθες, συνοδευόμενος από τον νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ Μπαντιά Δ., το επιχειρησιακό γραφείο του FRONTEX στον Πειραιά, το οποίο έχει ως περιοχές ευθύνης του την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και την Ιταλία και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Επιχειρήσεων του Οργανισμού, κ. Κλάους Ρέσλερ.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διεξαγωγής της μικτής επιχείρησης «ΠΟΔΕΙΔΩΝ – Θαλάσσια Σύνορα», συγχαίροντας τόσο τον FRONTEX όσο και τα στελέχη από τα συμμετέχοντα ευρωπαϊκά κράτη για την επιτυχία του έργου τους, καθόσον μειώθηκε δραστικά η ροή των παράνομων μεταναστών μέσω του Αιγαίου.

Όπως τόνισε ο κ. Μουσουρούλης, τούτο αποτελεί την καλλίτερη απόδειξη ότι η απρόσκοπτη και συνεχής υλοποίηση της επιχείρησης αποτελεί ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για την παράνομη μετανάστευση από τα νοτιανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο κ. Ρέσλερ απένειμε, με τη σειρά του, τα εύσημα στο έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εξαίροντας την συνεργασία του με τον Οργανισμό.

Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας μας είναι να ανατεθούν περαιτέρω ουσιαστικές αρμοδιότητες, σε μόνιμη βάση, στο περιφερειακό επιχειρησιακό γραφείο του FRONTEX στον Πειραιά, προκειμένου να υπάρξουν ακόμη καλλίτερα αποτελέσματα στον τομέα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.
I-Reporter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ