2012-07-21 04:08:10
Φωτογραφία για 3.500 ανασφάλιστοι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς βρήκαν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κατά το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του.

Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 3.500 άτομα εκ των οποίων το 74% ήταν Έλληνες .

Από αυτούς το 44% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που είχαν κάποια μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία έκλεισε και στη συνέχεια έμειναν ανασφάλιστοι λόγω των οφειλών στο Ταμείο ή στην εφορία .

«Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, αποκλείονται από οποιαδήποτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού η έκδοση Βιβλιάριου Απορίας απαιτεί την τακτοποίηση των οφειλών τους προς την εφορία και την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας»εξηγεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Αρκετοί από τους προσερχόμενους, είναι άστεγοι που διαμένουν σε κάποιο εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι. Ενώ το 46% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν απολυθεί μέσα στην τελευταία τριετία και λόγω της παρατεταμένης ανεργίας, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.


«Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο 223 γιατρών μελών του ΙΣΑ στην υπηρεσία ανασφάλιστων άρρωστων συμπολιτών μας που μας χρειάζονται»,επισημαίνει ο κ.Πατούλης.

Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας των ασθενών ήταν ο καρκίνος, η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ σε μικρότερες ηλικίες, συνηθέστερες είναι οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

Σημειώνεται ότι το Ιατρείο ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων Σε πέντε σημεία της Αθήνας - στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου, θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας είναι τουλάχιστον δύσκολη ή και επικίνδυνη. Η «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανοίγουν την αγκαλιά τους στα παιδιά»επισημαίνει ο ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωστής Δήμτσας

Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος. στο τηλέφωνο 2103847374
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ