2012-07-20 15:28:24
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΚΟΥΙΝΣΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" την περίπτωση Κουίνσι, την οποία θεωρεί εξαιρετική για τον Θρύλο, ενώ μιλάει για τη σεντερμπακάρα, τους χάφαρους και τους… σχολασμένους του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς θα έβλεπα στον Ολυμπιακό τον Κουίνσι, επίσης αν θα ήταν μια λύση για τα σέντερ μπακ ο Μαλεζάς, καθώς και για τις δοκιμές που κάνει ο Φερέιρα με Βύντρα στόπερ και με Ζέκα δίπλα στον Βιτόλο. Θα απαντήσω σε όλα μπαμ-μπαμ.

• Τον Κουίνσι τον θέλω στον Ολυμπιακό! Δεν βλέπει το γκολ, αυτό είναι το κακό του, αλλά είναι ταχύτατος, πατάει γερά, δεν έχει σχέση με Χαβίτους. Στον Ολυμπιακό όταν έρχονται κάτι τέτοιοι ανασταίνονται και παίζουν μπάλα. Με τα λαό του Ολυμπιακού και με τους καλούς συμπαίκτες που θα βρει, ο Κουίνσι μπορεί να βοηθήσει και να κάνει ρήγματα σε κάποια ματς που θέλεις να χτυπήσεις στην κόντρα και να εκμεταλλευτείς το χώρο. Και θα είναι και ήττα του Παναθηναϊκού αν τον αρπάξει ο Ολυμπιακός. Είναι μία μεταγραφή που τη θεωρώ χρήσιμη. Ταχύτατος, δυνατός, κοντρολαρισμένος. Δυσκολεύεται στο γκολ, αλλά αν έσκιζε και τα δίχτυα, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα.


• Σε ό,τι αφορά τον Μαλεζά, όχι. Τον συμπαθώ, έκρινα ότι σωστά τον πήρε στην Εθνική ο Σάντος, αλλά όχι άλλοι Έλληνες τέτοιου βεληνεκούς στον Ολυμπιακό! Φτάνει. Μην μπλέξουμε. Θέλω σεντερμπακάρα ξένο έμπειρο, να δέσει με τους Έλληνες, να έχει παρτενέρ έναν εκ των Ελλήνων σέντερ μπακ που έχουμε, αλλά αυτός να είναι ο ηγέτης. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πάντα ορισμένους ξένους κλάσης σε κάθε γραμμή του για να κάνουν τη διαφορά, να σαρώνει τα πρωταθλήματα και να προχωράει και μετά τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οπωσδήποτε χρειάζεται ο Ολυμπιακός ένα χάφαρο όπως ήταν ο Ιμπαγάσα όταν ήρθε, χωρίς συνεχείς τραυματισμούς. Τρίτον, εγώ θα ήθελα και ένα σπουδαίο 6άρι. Ο Ζαρντίμ διάβασα ότι είπε ότι δεν χρειάζεται εκεί μεταγραφή γιατί είναι εντάξει με Φέισα, Μανιάτη, Μοντέστο. Μπορεί να τη βγάλει με αυτούς, συμφωνώ. Αλλά εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θέλει 2 χάφαρους, όχι έναν.

• Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές του Φερέιρα, θα ξεκινήσω με αυτήν που συμφωνώ και θα κλείσω με αυτά που διαφωνώ. Πιστεύω ότι η θέση στην οποία πρέπει πια να καθιερωθεί ο Βύντρα είναι αυτή του στόπερ. Ναι, θα έχει επιτυχία. Και ο Καραταΐδης τα πρώτα χρόνια ήταν προβληματικό ακραίο μπακ στον Ολυμπιακό, αλλά τα τελευταία χρόνια έπαιξε εκπληκτικά ως σέντερ μπακ. Μπορεί να δέσει ο Βύντρα με τον Μπουμσόνγκ. Κακώς τον έβαζαν δεξί μπακ, δεν μπορεί να πλευροκοπεί, δεν έχει καλή σέντρα. Αντίθετα για στόπερ κάνει διότι είναι δυνατός, γρήγορος, καλός κάτω.

• Όμως πρέπει να έχουν καλά χαφ, να μην πέφτουν κατά κύματα οι αντίπαλοι πάνω στον Μπουμσόνγκ και τον Βύντρα. Δεν πιστεύω ότι κάνει για καλή λύση ο Ζέκα δίπλα στον Βιτόλο. Εκεί θες παίκτες με πνευμόνια να αλωνίζουν. Θέλει χάφαρους ο Παναθηναϊκός και επιθετικούς με αρχ…. Με τα μπαλώματα θα αρκεστεί να βλέπει τον Ολυμπιακό με τα κιάλια.

• Ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος για εμένα είναι επιθετικοί παλιάς κοπής, τους σχόλασε κάτι τέτοιους το ποδόσφαιρο. Είναι φορ μικρών δυνατοτήτων. Τα φορ τα καλά τώρα βγάζουν και μόνοι τους φάσεις, έχουν διείσδυση, ταχύτητα, δημιουργούν ρήγματα. Εγώ θέλω ελάφια κυνηγούς σαν τον Μιραλάς.

• Σε ό,τι αφορά την κλήρωση του Παναθηναϊκού, ήταν τυχερός, έπεσε με την πιο εύκολη. Στη Σκωτία δεν υπάρχει άλλη ομάδα πέρα από τις δύο μεγάλες τόσα χρόνια. Λες Ρέιντζερς, Σέλτικ, και εκεί τελειώνεις. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα την περάσει τη Μάδεργουελ και θα βάλει λεφτά στο ταμείο του. Δεν νομίζω ότι θα πάρει τα πολλά από το Τσάμπιονς Λιγκ διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει έπειτα μία εκ των Μάλαγα, Ουντινέζε, Λιλ, Γκλάντμπαχ, Φενέρμπαχτσε. Ο παλιός Παναθηναϊκός θα τις πάλευε, ο τωρινός Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι, αν δεν ενισχυθεί σοβαρά, θα αποκλειστεί. Θα πάρει όμως τα λεφτά του Γιουρόπα, αρκεί να περάσει τη Μάδεργουελ.

• Ο Φερέιρα πρέπει και με αυτό το υλικό που έχει να περάσει τη Μάδεργουελ, να κάνει το σταυρό του που του έτυχε αυτή η κλήρωση, τον βολεύει τον Παναθηναϊκό που είναι και το πρώτο ματς έξω.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το προφίλ της Σίρακ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το προφίλ της Σίρακ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ