2012-07-20 10:18:07
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων
Μετά από μια σειρά ενεργειών, όπως η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, η είσπραξη των οφειλομένων με τη διαδικασία της περαίωσης και η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών, που όλες μα όλες είχαν ως στόχο να ...επιβραβεύσουν αυτούς που διαχρονικά ζούσαν παράνομα και εις βάρος των νομοταγών πολιτών, τώρα το κράτος καλεί όλους όσους έχουν αδικαιολόγητα μεγάλα εισοδήματα να τα δηλώσουν και ….να τα σώσουν δίνοντάς τους άλλο ένα συγχωροχάρτι. Και για να μη φαίνεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός στόχος βάζει στη φυλακή τον Τσοχατζόπουλο, τον Μπέο, τον Ψωμιάδη και μερικούς επιχειρηματίες, έτσι για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Λες και αυτοί τα έκαναν, αν βέβαια τα έκαναν, όλα μόνοι τους. Αν είναι δυνατόν!

Τις τελευταίες μέρες διαβάζω ότι ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες και καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό, το ΣΔΟΕ διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, καθηγητών Πανεπιστημίου, και ότι στο στόχαστρο είναι επίσης γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές. Εύγε!


Όλα αυτά διαβάζονται και ακούγονται με ικανοποίηση από τους νομοταγείς πολίτες. Άλλωστε, είναι ακριβώς όλα όσα θέλουν να διαβάζουν και να ακούν, ώστε να διατηρούν σε ανεκτό επίπεδο την τσακισμένη αυτοεκτίμησή τους. Όταν όμως σκέφτομαι πώς διαχειρίστηκε το κράτος όλα όσα ανέφερα στην αρχή, ξαναπέφτω σε βαθιά μελαγχολία. Και αρχίζω πάλι να πείθομαι ότι έχει βρεθεί άλλη μια φόρμουλα απενοχοποίησης όλων των ως άνω προσώπων. Η δυσπιστία μου αρχίζει με τον αριθμό των προσώπων. Αν δεν πρόκειται για καθαρά δειγματοληπτικό έλεγχο τα πρόσωπα δεν μπορεί να είναι μόνο 1.000 αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Και αυτό ασφαλώς θα συμβεί, αν ο έλεγχος καλύψει όλη την περίοδο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και αν στα ελεγχόμενα πρόσωπα προστεθούν, μεταξύ πολλών άλλων (όπως υπάλληλοι πολεοδομιών, υπουργείου μεταφορών, εφοριακοί, δημοσιογράφοι κλπ.), και οι μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων έργων, που, απαιτώντας συγκεκριμένα ποσοστά επί των προϋπολογισμών των έργων και των μελετών που επέβλεπαν, φούσκωναν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο τους δικούς τους όσο και των προϊσταμένων τους. Σημειωτέον ότι στις τεχνικές υπηρεσίες τις υψηλές διευθυντικές θέσεις καταλάμβαναν και καταλαμβάνουν, με διάρκεια πολλών χρόνων - ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο - αυτοί που έχουν και ένα είδος πιστοποιητικού φρονημάτων από τους μεγαλοεργολάβους της κάθε περιοχής (οι οποίοι μεγαλοεργολάβοι ήταν και είναι οι βασικοί χρηματοδότες προεκλογικών εκστρατειών…). Καλώς ή κακώς όλοι οι μηχανικοί είχαν την υποχρέωση να υποβάλουν δηλώσεις πόθεν έσχες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο σχολαστικός έλεγχος των δηλώσεων αυτών με το ταυτόχρονο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους θα αποκαλύψει και τους λόγους για τους οποίους όλα τα δημόσια έργα ήταν - και συνεχίζουν να είναι - και υπερκοστολογημένα (δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, ολυμπιακά έργα κλπ.) και πολύ κακής ποιότητας. Και αν έχετε κάποιες μικρές αμφιβολίες, μια ματιά, μέσω του διαδικτύου, στα έργα της οδοποιίας και των σιδηροδρόμων της γειτονικής Ιταλίας θα σας βοηθήσει να τις ξεπεράσετε. Επίσης, θα μπορέσετε να υπολογίσετε για το πόσα χρόνια είμαστε πίσω σε θέματα υποδομών που θα έκαναν καλύτερη σήμερα τη ζωή μας, αν υπήρχε ορθολογική διαχείριση των πολλών δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν στην Ελλάδα για τους σκοπούς αυτούς.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ