2012-07-20 07:58:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε ύφεση τα μέτωπα της φωτιάς...
...Συνεχείς αναζωπυρώσεις μεταξύ Δρεπάνου - Αγ. Βασιλέιου - Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες.

Σε ύφεση βρίσκονται όλα τα μέτωπα της φωτιάς που για τρίτη ημερά κατατρώει αγροτικές και δασικές εκτάσεις στην Πάτρα. Με το ξεκίνημα της ημέρας το βάρος έχει πέσει στα μέτωπο Δρεπάνου - Αγ. Βασιλείου, εκεί όπου όλη τη νύχτα σημειώθηκαν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στόχος των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης είναι σήμερα να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο καθώς το ενδεχόμενο "επιστροφής" σε σκηνικό ισχυρών ανέμων αποτελεί τον βασικό εφιάλτη.

Πυρόπληκτοι σε απόγνωση

Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο το ακριβές μέγεθος της καταστροφής απο τις περιοχές που περάσε η πύρινη λαίλαπα αποκαλύπτεται.

Οι κάτοικοι σε Αργυρά, Σελλά , Πλατάνι, Ανω και Κάτω Κατρίτσι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το σύνολο σχεδόν του φυτικού κεφαλαίου και των καλλιεργειών τους έχουν γίνει στάχτη, ενώ απώλειες υπήρξαν και στο ζωϊκό κεφάλαιο.


Η κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν αποτελεί για όσους έχουν πληγεί ανακούφιση καθώς θεωρούν πως οι όποιες αποζημιώσεις - αν τελικά δοθούν από ένα πτωχευμένο κράτος - θα δοθούν μετά απο χρόνια.

Πρώτη ανάρτηση 19.10' - 19/7/12

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στην πληγείσα περιοχή Αργυρών - Πλατανίου - Καστριτσίου και Δρεπάνου, καθώς αρκετές είναι οι μικροεστίες που σιγοκαίνε ακόμη και τώρα.

Τα καναντέρ αλλά και το ελικόπτερο τύπου Ερικσον που πετούν από το πρωί και πραγματοποιούν ρίψεις νερού κυρίως σε δύσβατες περιοχές αλλά και στο φαράγγι ανάμεσα σε Πλατάνι - Δρέπανο και Αργυρά, παραμένουν ακόμη και τώρα, προκειμένου να συμβάλλουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάντως, των αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πολύ δύσκολη θα είναι και η σημερινή νύκτα καθώς δεν πρόκειται να τεθεί ούτε απόψε υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη αυτή καταστροφική πυρκαγιά, η οποία όπως αναφέρεται έχει αποτεφρώσει στο διάβα της πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργήσιμης γης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ