2012-07-20 05:31:05
Φωτογραφία για O δάσκαλος που διαφημίζει τον ελληνικό πολιτισμό στη Βραζιλία [video]
O Kοσμάς Πουλιανίτης έχει μετατρέψει το σχολείο της Βιτόρια σε Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στην Βραζιλία καθώς είναι δάσκαλος που ζει και εργάζεται στην Βιτόρια, αλλά ταυτόχρονα, αποτελεί και έναν διαφημιστή μιας άλλης Ελλάδας που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του Μνημονίου.

Ο λόγος για τον Κοσμά Πουλιανίτη, από το Δροσερό Τρικάλων που μέσα από την καλλιτεχνική «φλέβα» του, ουσιαστικά, «παντρεύει» την Σάμπα με την Ελληνική μουσική και μέσα από την Αρχαία Ελλάδα «Προσπάθησα να βοηθήσω τον Ελληνισμό εδώ, με την ίδρυση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Βιτόρια. Αυτό έγινε με πολύ αγώνα και δουλειά και το σχολείο έχει μετατραπεί σε Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (στο βίντεο μπορείτε να δείτε τους μαθητές να τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο). Στεγάζει πολιτιστική ομάδα που αποτελείται από 2 χορευτικά συγκροτήματα, μία χορωδία Ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και τη μοναδική χορωδία Βυζαντινής Μουσικής στη Λατινική Αμερική. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, εκτός από την ηθική συμπαράσταση της Εκκλησίας, είμαι μόνος μου.


Έτσι, όπως είναι η κατάσταση, φεύγοντας οι δάσκαλοι από το εξωτερικό, δεν θα αντικατασταθούν, αν και είναι ο μόνος Φορέας Ελληνικού πολιτισμού και εξαρτώνται πάρα πολλά από το μεράκι του. Αν φύγει ένας δάσκαλος από τη θέση του, έχει ακρωτηριαστεί το νήμα σύνδεσης με την Ελλάδα», ανέφερε στα «ερτζιανά» ο Τρικαλινός δάσκαλος και πρόσθεσε «Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα CD με 3 τραγούδια και να ΄΄παντρέψω΄΄ τις δύο γλώσσες. Τα ερμηνεύει η βασική τραγουδίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας της πρωτεύουσας της Παραγουάης. Σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμο και ένα βίντεο κλιπ που γυρίσαμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα παιχθεί φαντάζομαι και στην Ελλάδα. Ακριβώς μετά το cd, λοιπόν, που η ιδέα ήταν να «χτιστεί» μια πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βραζιλία και η δουλειά αυτή στην πραγματικότητα είναι μια δήλωση συμπάθειας μεταξύ των δύο χωρών.

Ενώ η δουλειά που έχουμε μπροστά μας και θα αποτελέσει διαφήμιση για την Ελλάδα είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που έχει ως επίκεντρο τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, που εδώ στην Βραζιλία πραγματικά είναι κάτι που θαυμάζουν. Μαζί λοιπόν με θεατρικά δρώμενα ενώνουμε την Σάμπα με την Ελληνική μουσική και πιστεύω ότι αυτή η δουλειά θα διαφημίσει την χώρα μας στην Βραζιλία,. Μια χώρα που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προϊόν»…

Trikalanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ