2012-07-19 07:58:10
Φωτογραφία για Σηκώνεται ελικόπτερο για τη φωτιά κοντά στο Ελαφονήσι
Από αέρος ενισχύεται το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία... στους οικισμούς Βαθύ, Κεφάλι και Παπαδιανά, κοντά στο Ελαφονήσι, ενώ οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια!

Παρά την ολονύχτια μάχη ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά λόγω των ανέμων μαίνεται ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα το πρωί να ξεκινάει ρίψεις το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι, σήμερα, ενισχυμένες, με τα οχήματα να φθάνουν τα 16, οι άνδρες της πυροσβεστικής τους 40, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματα, δύο υδροφόρες δήμων και 3 πυροσβεστικά οχήματα από τη Σούδα, το Πεδίο Βολής και την 115 πτέρυγα μάχης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής.

Στο Ρέθυμνο

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε χθες τη νύχτα, περίπου στις 23.00, στο Μέρωνα Αμαρίου, στο Ρέθυμνο. Η φωτιά που αποτέφρωσε 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έκαψε, χθες, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Πρασσές Ρεθύμνου, όπου επίσης έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 10 άνδρες. Η φωτιά είναι αυτή την ώρα υπό μερικό έλεγχο.

Ένα ακόμη μέτωπο φωτιάς ξέσπασε, χθες, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, και συγκεκριμένα στους Αρμένους, όπου αποτεφρώθηκαν 2 στρέμματα δασικής έκτασης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ