2012-07-18 19:38:24
Φωτογραφία για H νέα σκληρή γόμα της Pirelli θα δοκιμαστεί στο Hockenheim
Η Pirelli θα δοκιμάσει τα νέα σκληρά ελαστικά στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην Γερμανική πίστα του Hockenheim.

Η Pirelli είχε προγραμματίσει στο Βρετανικό Grand Prix να δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά τη νέα σκληρή γόμα που έχει ετοιμάσει, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Όμως η κακοκαιρία δεν επέτρεψε να γίνουν αυτές οι δοκιμές, οι οποίες μεταφέρθηκαν για το Γερμανικό Grand Prix την τρέχουσα εβδομάδα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας, Paul Hembery, δήλωσε ότι δεν βιάζονται να χρησιμοποιήσουν τα νέα σκληρά ελαστικά σε κάποιο 3ήμερο καθώς θέλουν πρώτα να δουν τι έχουν να πουν γι' αυτά οι ομάδες.

«Το νέο σκληρό ελαστικό δεν είναι μεγάλη εξέλιξη, αλλά έχει ελαφρώς μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας. Αυτό έχει αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τις ομάδες καθώς μπορούν να βρουν το εύρος σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας ευκολότερα
. Θα τα δοκιμάσουμε μόνο την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές καθώς με τις ισορροπίες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα δεν θα ήταν δίκαιο να αλλάζαμε ξαφνικά τις παραμέτρους που με τόσο κόπο έχουν μάθει οι ομάδες. Έχουμε κάνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους και πάντα παίρνουμε στα σοβαρά τις ανάγκες τους. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε όσα θα έχουν να πουν για το νέο ελαστικό. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα συμπεράσματά τους με τα δικά μας από τις δοκιμές», δήλωσε ο Hembery.

Η Pirelli για το 3ήμερο στο Hockenheim έχει επιλέξει τη μαλακή και τη μεσαία γόμα.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ