2012-07-18 18:18:59
Φωτογραφία για Καμία περικοπή στους δασκάλους και τα βιβλία στην ώρα τους
Τι προέκυψε από τη συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Δασκάλων Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε οτι δεν θα περικοπούν δαπάνες από τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης και ζήτησαν από του υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις, όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου οι οποίοι είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμόΕπιπλέον, οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αύξηση δαπανών για την Παιδεία, στο 5% του ΑΕΠ καθώς και μισθούς αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς ενώ για το ζήτημα του υποσιτισμού που τέθηκε από τους δασκάλους ο υπουργός τόνισε οτι γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μακριά από κοινωνικές διακρίσεις.

Τέλος στο ζήτημα των βιβλίων που ταλαιπώρησε πέρυσι το χώρο της Παιδείας ο Κωνστανίτνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά οτι "τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς"

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ