2012-07-18 11:41:10
Φωτογραφία για 2ο περιστατικό μηνιγγίτιδας σε κατασκηνώσεις στα Γρεβενά
Στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από σήμερα Τετάρτη , ένα 13χρονο παιδί, κατασκηνωτής στις Κατασκηνώσεις του Ζιάκα Γρεβενών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες... αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Μετά από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Γρεβενών, κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.

Είναι το 2ο περιστατικό που σημειώνετε μέσα σε λίγες ημέρες στον ίδιο χώρο αφού είχε προηγηθεί ένα ακόμη περιστατικό «άσηπτη ιογενούς μηνιγγίτιδας», τη δεύτερη μόλις μέρα (Σάββατο 14/7), της έλευσης των κατασκηνωτών από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών (και Ιατρού) Γιώργου Δασταμάνη, όπου μίλησε στο Star-Fm.gr:

«Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το Υπουργείο αλλά και το ΚΕΛΠΝΟ, όπου περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του 2ου περιστατικού, για να πράξουμε ανάλογα Ήδη στις κατασκηνώσεις υπήρχαν 3 γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού…

Εντός της ημέρας, θα επισκεφθώ τις κατασκηνώσεις όπου με την Υγειονομική Υπηρεσία και τον Αλέξανδρο Μάγκο, Γεν Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του Τμήματος Υγιεινής, θα ελέγξουμε τις εγκαταστάσεις αλλά και τους όρους έναρξης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων…

Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, η κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά και για ότι προκύψει θα ενημερώσουμε και θα επιληφθούμε της κατάστασης με οποιοδήποτε τρόπο».
star-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ