2012-07-18 09:44:57
Φωτογραφία για Λήξη της απεργίας ή λουκέτο
Οι συζητήσεις του υπ. Εργασίας με το σωματείο και τη διοίκηση της εταιρείας δεν έφεραν χθες αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την επαναπρόσληψη των 40 από τους 120 απολυμένους. Λήξη της απεργίας ή λουκέτο η απάντηση της διοίκησης.

Παρατείνεται το θρίλερ με το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς ούτε και χθες κατέληξαν κάπου οι διαμεσολαβητικές ενέργειες που έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανάμεσα στη διοίκηση του εργοστασίου και το σωματείο των εργαζομένων, το οποίο βρίσκεται σε απεργία και κρατά κλειστό το εργοστάσιο εδώ και 8,5 μήνες.

Χθες αργά το απόγευμα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως «το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας».

Το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει, είπε ο υπουργός, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων.


«Εστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο» κατέληξε ο κ. Βρούτσης. «Ουδέν σχόλιο προς το παρόν» ήταν η απάντηση που έδιναν αργά χθες το βράδυ πηγές από την εταιρεία σχετικά με τα όσα δήλωσε ο υπουργός, ενώ τόνιζαν πως η διοίκηση επιφυλάσσεται να απαντήσει με επίσημη ανακοίνωσή της άμεσα.

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων από την πλευρά του αναμένεται ?σύμφωνα με πληροφορίες? να συνεδριάσει εκτός απροόπτου σήμερα για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Χθες το απόγευμα το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της Χαλυβουργίας, στην Ομόνοια, και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βρούτσης έχει αναλάβει πρωτοβουλία από την προηγούμενη εβδομάδα για διαβουλεύσεις και επαφές μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, οι σχέσεις των οποίων έχουν οδηγηθεί σε απόλυτη ρήξη, προκειμένου να μη βάλει λουκέτο το εργοστάσιο, όπως διεμήνυε ότι προτίθεται να κάνει η διοίκηση της μονάδας λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει η μακροχρόνια απεργία.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό την περασμένη Δευτέρα, το σωματείο ζήτησε ?μεταξύ άλλων? γραπτές δεσμεύσεις για την άμεση πρόσληψη 40 από τους 120 απολυμένους. Η εταιρεία ζητά τη λήξη της απεργίας, σε αντίθετη περίπτωση έχει διαμηνύσει ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΑ... ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΙΑ... ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ