2012-07-18 09:20:46
Φωτογραφία για Πάτρα: Δύο μέτωπα απειλούν Πλατάνι και Ανω Καστρίτσι - Ξέσπασε φωτιά και στο Τζάιλο [video]
Χειροτερεύουν τα πράγματα για τον νομό Αχαϊας, αφού πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Τζάιλο Στη μάχη των πύρινων μετώπων ρίχνονται και πετζετέλ, καθώς "σηκώθηκαν" από Ανδραβίδα και κατευθύνονται στην περιοχή.

Δύο μεγάλα μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή, το ένα κατευθύνεται προς το Πλατάνι και το άλλο προς το Ανω Καστρίτσι. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το μέτωπο προς το Ανω Καστρίτσι καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί -με ριπές ανέμων που φθάνουν τα 7 και τα 8 μποφόρ- με αποτέλεσμα να "σπρώχνουν" τη φωτιά προς τον οικισμό.

Κατάφεραν να επιχειρήσουν και τα αεροπλάνα και έτσι αυτή την ώρα επιχειρούν τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν ζητηθεί και ενισχύσεις αλλά είναι δύσκολο να σταλούν στην περιοχή, καθώς τα μέσα που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο στην Πυροσβεστική είναι λίγα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Αχαϊας κ. Γεωργιόπουλος, τραγικές στιγμές εκτιλύχθηκαν την νύχτα στα Αργυρά, με τους κατοίκους να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και κυριολεκτικά να "κολλούν" στις αυλές τους για να τα προστατεύσουν.


Σε κατάσταση ετοιμότητας για εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι στο Ανω Καστρίτσι.

Για περίεργο ξεκίνημα της πυρκαγιάς από το βουνό έκανε λόγο και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το αν κάποιοι ήθελαν να "σπάσουν" το πανηγύρι στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

patrastimes.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το 2013... έρχεται το τέλος!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το 2013... έρχεται το τέλος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ